اولسون خواستار توقف مداخلات خارجی در افغانستان شد

یک دپلومات ارشد امریکایی می گوید که کشور های منطقه نباید در امور داخلی افغانستان مداخله کنند.

ریچارد اولسون، سفیر ایالات متحده در پاکستان می گوید که امریکا از روند صلحی که به رهبری و اختیار خود افغان ها باشد، پشتیبانی می کند.

آقای اولسون به صدای امریکا در اسلام آباد گفت "ما از چنین روندی پشتیبانی می کنیم و به باور من حکومت پاکستان از آن پشتیبانی می کند."

سفیر ایالات متحده در پاکستان افزود "نکتۀ حایز اهمیت برای افغانستان این است که همه جناح های منطقه یی در انکشافات داخلی آن کشور مداخله نکنند و از یک روند افغانی و به رهبری افغان ها پشتیبانی کنند."

آقای اولسون از بهبود روابط میان ایالات متحده و پاکستان نیز خبرداد. این روابط در سال ۲۰۱۱ به گونۀ ویژه زمانی رو به وخامت نهاد که اسامه بن لادن، رهبر پیشین القاعده در داخل قلمرو و در نزدیکی اسلام آباد، مرکز سیاسی پاکستان کشته شد و چند ماه بعد ۲۴ سرباز پاکستانی در حملۀ هوایی نیرو های ناتو کشته شد.

اما سفیر ایالات متحده در پاکستان می گوید که هر دو کشور اکنون از این مرحلۀ دشوار گذشته است.

آقای اولسون اظهار عقیده کرده گفت "روابط از آن زمان تا کنون به ویژه در هشت ماه گذشته بسیار مثبت بوده است. هر دو طرف درک می کند که نکات مورد توافق میان دو کشور بیشتر از موارد اختلاف است. ما بر مبنای علایق مشترک و بر بنیاد احترام متقابل برای انکشاف روابط با هم کار می کنیم."

حملات طیاره های بدون سرشین

یکی از موارد اختلاف میان دو طرف گروه های تندرو مستقر در ساحات قبایلی پاکستان است. حملات طیاره های بی پیلوت امریکایی بر مواضع این گروه ها مایۀ غضب حکومت و عامۀ پاکستان شده است.

ایالات متحده در گذشته پاکستان را فشار داده بود تا سرسختانه تر بر ضد این تندروان برزمند. آقای اولسون از نقش پاکستان در مبارزه بر ضد دهشتت افگنی تمجید کرد، اما گفت که حضور گروه های تندرو چون شبکۀ حقانی در خاک پاکستان، مسئلۀ مایۀ نگرانی برای واشنگتن است.

سفیر ایالات متحده در اسلام آباد از ابراز نظر مستقیم در مورد تلاش نواز شریف، صدر اعظم پاکستان برای صلح با سازمان های ممنوعه چون تحریک طالبان پاکستانی، پرهیز کرد.

سیاست ما و آنچه را می پسندیم این است، هرآنچه را که حکومت پاکستان با توسل به هر وسیله و روشی که به خاطر گسترش حاکمیت در درون قلمرو خود انجام می دهد، مربوط به خود حکومت پاکستان است.

برخی منتقدین پیشبینی می کنند که پایان ماموریت نظامی ایالات متحده در افغانستان، بحرانی را در روابط واشنگتن و اسلام آباد ایجاد خواهد کرد، زیرا به باور آنان امنیت تاسیسات هسته یی پاکستان، از دیری واشنگتن را به شدت نگران ساخته است.

ایالات متحده می خواهد که پس از امضای توافقنامۀ امنیتی با افغانستان، شماری از پایگاه های نظامی خود را فراتر از سال ۲۰۱۴ در آن کشور حفظ کند. به گزارش رسانه های امریکایی یکی از اهداف امریکا این است تا از دسترسی تندروان به تسلیحات هسته یی پاکستان جلوگیری کند.

آقای اولسون این گزارش ها را رد کرده گفت "مهم است به آنچه اشاره کنم که رئیس جمهور باراک اوباما به نواز شریف، صدر اعظم پاکستان گفته بود، آن اینکه ما به تدابیر امنیتی پاکستان برای پاسبانی از تاسیسات هسته یی آن کشور اعتماد داریم."

اولسون می گوید که ایالات متحده به تازگی همکاری خود را با پاکستان به ویژه در بخش انرژی گسترش بخشیده است، تا باشد که آن کشور بر مشکل ناشی از کمبود انرژی فایق شود. او افزود که مساعدت ایالات متحده سبب شده است که ظرفیت دستگاه های تولید برق در پاکستان ۱۰۰۰ میگاوات افزایش یابد.