ایالات متحده مانع حمایت از طالبان می‌شود – سفارت امریکا در کابل

طالبان گفته اند که امریکا با اعلام استراتیژی جدید خود نمی خواهد به جنگ در افغانستان پایان دهد

سرپرست سفارت ایالات متحدۀ امریکا در کابل می‌گوید که بر طالبان فشار وارد خواهد شد تا به روند صلح بپیوندند، اما به گفتۀ وی این به طالبان مربوط می‌شود که به جنگ ادامه می‌دهند یا هم صلح می‌کنند.

هوگو لارنس، شارژدافیر خاص و سرپرست سفارت امریکا در کابل گفت که ایالات متحده مانع رفتارهایی خواهد شد که منجر به حمایت از طالبان می‌شود. او افزود که به کشورهای منطقه اهمیت همکاری شان برای کاهش تهدید دهشت افگنی توضیح داده خواهد شد.

سرپرست سفارت ایالات متحده در کابل گفت که استراتیژی جدید ایالات متحده امریکا، به تعهدات آن کشور در حمایت از نیروهای افغان در جنگ علیه طالبان، القاعده و دیگر گروه‌های تروریستی ادامه می‌دهد.

آقای لارنس افزود "برای رسیدن به راه حل سیاسی نیاز است تا طالبان در یک مذاکرۀ پر معنا، سهیم شوند ... طالبان می‌توانند به کشتار هموطنان خود ادامه دهند و جامعه را در وحشت نگه دارند، جنگی که برای آنان هیچ گونه بردی نخواهد داشت و انتخاب دیگر اینست که آنان به پروسۀ صلح بپیوندند".

پیش از این به روز سه شنبه ریکس تیلرسن، وزیر خارجه ایالات متحده امریکا در صحبت با خبرنگاران گفت، در میان طالبان عناصر مدرن وجود دارد که علاقه دارند به پیش بروند. او افزود که امریکا در افغانستان ملت سازی نکرده و به گفتۀ وی به حکومت افغانستان و طالبان مربوط است که باهم بنشینند و مسایل را حل کنند.

در همین حال، شورای عالی صلح افغانستان با تایید اینکه عناصر صلح طلب در صفوف طالبان وجود دارد، بر روند صلح بین الافغانی و حل مشکلات افغان‌ها از ورای گفتگو تاکید دارد.

امین‌الدین مظفری سخنگوی شورای عالی صلح گفت "در صفوف آنها افرادی زیادی استند که به پروسه صلح و پیوستن به این پروسه علاقمند استند و در این شکی نیست که یک سلسله موانع آنها نیز در سر راه دارند".

آقای مظفری در صحبت با صدای امریکا واضح نساخت که کدام موانع سبب شده است که آن عناصر طالبان که طرفدار صلح اند، نتوانند به روند صلح بپیوندند.

اما سید اسحاق گیلانی، رهبر حزب نهضت همبستگی ملی افغانستان، که در روند گفتگو‌های صلح میان حکومت افغانستان و گروه طالبان دخیل است، اظهارات مقام‌های امریکایی مبنی بر عدم مداخله در روند صلح افغانستان را به معنی تشدید جنگ تعبیر می‌کند.

آقای گیلانی به صدای امریکا گفت "نه تنها امریکا بلکه ملل متحد و تمام کشورهای شامل در قضایای افغانستان، داخل شوند و این صلح را به گونۀ بیاروند که واقعأ صلح دایمی باشد و به نقص جهان نیز نشود، به خاطری که اگر افغانستان پایتخت تروریست‌ها شد، چندین ۱۱ سپتامبر دیگر رخ خواهد داد".

اما، لطیف نظری، تحلیلگر مسایل سیاسی، در صحبت با رادیو آشنا – صدای امریکا گفت مداخله ایالات متحده امریکا و هرکشور دیگر در روند صلح سبب شدت و طولانی شدن جنگ می‌شود و انگیزۀ مبنی بر مشروع بودن جنگ را برای گروه طالبان ایجاد می‌کند.

طالبان در واکنش به استراتیژی جدید ایالات متحدۀ امریکا بیان کرده و گفته اند که آن کشور با اعلام این استراتیژی نمی‌خواهند به جنگ خاتمه دهند.