امریکا از طالبان خواست تا به طیاره‌های چارتر شده، اجازهٔ پرواز بدهند

مقام های امریکایی گفته اند که طالبان از چندین روز به این سو مانع پرواز چهار طیارهٔ چارتر شده از میدان هوایی مزار شریف شده اند

انتونی بلینکین، وزیر خارجهٔ ایالات متحده، روز چهارشنبه هشتم سپتمبر (۱۷ سنبله) از طالبان خواست تا به طیاره های چارتر شده اجازهٔ پرواز از میدان هوایی بین المللی مزار شریف را بدهند.

به گفتهٔ‌ این دپلومات ارشد امریکایی،" طالبان تا حال اجازهٔ پرواز طیاره‌های چارتر شده را از میدان هوایی بین المللی مزار شریف نداده اند و ادعا کرده اند که شماری از مسافران اسناد ضروری سفر را با خود ندارند."

آقای بلینکین حین دیدار از پایگاه نظامیان امریکایی در شهر رامشتاین آلمان در یک نشست خبری مشترک با هیکو ماس، همتای آلمانی اش، گفت که "نکته اصلی این است که پروازهای چارتر شده باید بتوانند پرواز کنند. و ما هر روز تلاش خواهیم کرد تا مطمین شویم که آنان قادر به انجام این کار استند."

مقام های امریکایی گفته اند که طالبان مانع پرواز چهار طیاره‌ای شده اند که قرار است شهروندان امریکایی و افغان‌های آسیب‌پذیر را به خارج از افغانستان انتقال بدهند.

سازمان دهندگان این پروازها ادعا کرده اند که حکومت ایالات متحده اقدام کافی برای پروازهای چارتر شده از میدان هوایی بین المللی مزار شریف را انجام نداده است.

در همین حال، ریچارد بلومینتال، سناتور از حزب دموکرات در یک تویت خود نوشته است که از عملکرد حکومت امریکا برای خروج شهروندان ایالات متحده و همکاران افغان آنان "بسیار ناامید و حتا خشمگین" شده است.

جین ساکی، سخنگوی قصر سفید، روز چهار شنبه گفت که امریکا برای انتقال این افراد با محدودیت مواجه است. او گفت: "ما در ساحه حضور نداریم."

واشنگتن و شرکای بین المللی آن تلاش دارند بر طالبان فشار وارد کنند تا آنان بر تعهد خود مبنی بر تخلیهٔ شهروندان خارجی و همکاران افغان آنان، پایبند باقی بمانند.

در عین حال، وزارت خارجهٔ‌ ایالات متحده گفته است که با طالبان در تماس است تا شرایط خروج شهروندان خارجی و همکاران افغان آنان از طریق مرزهای زمینی نیز فراهم شود.

وزیران خارجهٔ ایالات متحده و آلمان همچنین روز چهار شنبه با اعضای گروه ۲۰ از طریق ویدیو کنفرانس در مورد اوضاع افغانستان صحبت کردند.

خروج شهروندان خارجی و همکاران افغان آنان و فراهم آوری کمک های بشری برای مردم نیازمند پس از تسلط گروه طالبان بر افغانستان از موضوعات عمدهٔ‌ این نشست مجازی به شمار می‌رود.

به گفتهٔ مقام‌های ملل متحد، ۱۸ میلیون جمعیت افغانستان که تقریبا نیم نفوس آن کشور می‌شود، به کمک‌های بشری از جمله مواد خوراکی، آب آشامیدنی، و خدمات صحی نیاز دارند و به خاطر فراهم آوری این خدمات، خواهان ۶۰۶ میلیون دالر تا ماه دسامبر سال روان میلادی شده اند.