جنرال مکنزی: القاعده در چهار ماه گذشته در افغانستان رشد کرده است 

جنرال مکنزی

جنرال کینت مکنزی، فرمانده قوماندانی مرکزی ایالات متحده روز پنجشنبه نهم دسمبر (۱۸ قوس) گفت که پس از خروج نیروهای‌ ایالات متحده از افغانستان در اواخر ماه اگست، گروه تروریستی القاعده در این کشور رشد کرده است.

با آن‌هم این جنرال امریکایی گفته است که این رشد "اندک" بوده است.

آقای مکنزی در مصاحبهٔ به خبررسانی اسوشیتدپرس گفت که بیرون‌شدن اردو و منابع استخباراتی امریکا از افغانستان، پی‌گیری القاعده و سایر گروه‌های افراطگرا در داخل این کشور را دشوار کرده است.

او علاوه کرد که اردوی ایالات متحده یک یا دو درصد قابلیت‌های را دارد که زمانی برای نظارت بر افغانستان داشت و این امر حصول اطمینان از این که القاعده و داعش-خراسان تهدیدی را متوجه ایالات متحده نسازند را ناممکن نکرده، اما "بسیار دشوار" ساخته است.

این جنرال امریکایی در حالی که در وزارت دفاع این کشور صحبت می‌کرد گفت که این واضح است که القاعده تلاش می‌کند حضور خود را در افغانستان دوبرابر سازد؛ کشوری که این گروه از آن طرح حملات تروریستی سال ۲۰۰۱ بر امریکا را ریخت.

آقای مکنزی اضافه کرد که شماری از تندروان از مرزهای پرمنفذ افغانستان وارد این کشور می‌شوند، اما برای ایالات متحده حساب آن دشوار است.

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید سی‌آی‌ای: حامیان القاعده و داعش در صدد برگشت به افغانستان اند

جنرالان امریکایی و مقامات امنیت ملی ایالات متحده پیش از خروج نیروهای این کشور گفته بودند که پس از بیرون شدن، تلاش‌ها برای نظارت بر تهدید القاعده قسماً به دلیل از دست دادن معلومات استخباراتی و عدم حضور حکومتی در کابل که دوست امریکا باشد، پیچیده خواهد شد.

ایالات متحده می‌گوید که برای پاسخ به هرگونه تهدید تندروان علیه امریکا، بر حملات هوایی اتکا خواهد کرد.

جنرال مکنزی گفت که "پس از خروج کامل نیروهای امریکایی، هیچ گونه حملات هوایی در افغانستان صورت نگرفته است"، زیرا قابلیت‌ امریکا برای انجام چنین حملات بر اساس معلومات استخباراتی، تصویربرداری هوایی و سایر اطلاعات صورت می‌گیرد؛ "اقداماتی که هنوز در حال انکشاف است".

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید پنتاگون: القاعده و داعش ارادهٔ حمله بر امریکا را دارند 

شبکهٔ تروریستی القاعده و سایر گروه‌های افراطگرا در افغانستان حضور فعال دارند.

پس از سال ۲۰۰۱، القاعده اکثریت اعضا و قابلیت‌هایش را از دست داد که با استفاده از آن بتواند قلمرو امریکا را تهدید کند، اما فرمانده قوماندانی مرکزی ایالات متحد گفت که این گروه خواب حمله بر ایالات متحده را هنوز هم در سر دارد.

طالبان در جریان سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ به گروه القاعده در افغانستان پناه دادند و تقاضای امریکا برای خروج اسامه بن لادن، رهبر این گروه از این کشور را رد کردند.

این دو گروه از آن زمان تا اکنون روابط خود را نگهداشته اند.

این جنرال امریکایی اضافه کرد: "ما هنوز هم تلاش داریم درک کنیم که طالبان دقیقاً چگونه علیه این گروه اقدام خواهند کرد و فکر می‌کنم که در جریان یک یا دوماه دیگر این موضوع برای ما بیشتر آشکار خواهد شد."

به نظر این جنرال امریکایی در میان طالبان در خصوص چگونگی اقدام علیه القاعده "بحث‌های داخلی" وجود دارد.

طالبان افغان در توافق فبروری سال ۲۰۲۰ با ایالات متحده در دوحه، پایتخت قطر، تعهد کرده اند که علیه القاعده موقف جدی را اختیار می‌کنند، اما به نظر جنرال مکنزی این امر تا اکنون به گونهٔ کامل تحقق نیافته است.

فرمانده قوماندانی مرکزی امریکا شمار تخمینی جنگجویان القاعده در افغانستان را ارایه نکرد، اما مقام‌های امریکایی به این باور اند که گروه القاعده در جریان یک تا دو سال دیگر از توانایی انجام حملات در بیرون از افغانستان برخوردار خواهد شد.

جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده به گروه‌های که قصد آسیب رساندن به امریکا را دارند، هشدار داده گفته است: "ایالات متحده آرام نخواهد نشست. نخواهیم بخشید و فراموش نخواهیم کرد، تا آخر دنیا به صید تان خواهیم آمد و بهای اعمال تان را خواهید پرداخت."