جنرال امریکایی از تشریک تکنالوژی درون میان روسیه و ایران اظهار نگرانی کرد 

دگر جنرال الیکسی گرینکویچ

الکسی گرینکویچ، جنرال نیروهای هوایی امریکا روز چهارشنبه ۲۰ سپتمبر (۲۹ سنبله) در مورد گرمی روابط نظامی میان ایران و روسیه هشدار داد و در رابطه به تشریک تکنالوژی طیاره‌های بی‌سرنشین (درون) میان دو کشور اظهار نگرانی کرد.

گرینکویچ در یک نشست مطبوعاتی در ابوظبی گفت که طیاره‌های بی‌سرنشین ایران که توسط روسیه در آن تغییرات وارد شده و در جنگ اوکراین از آن کار گرفته می‌شود، دو باره به دسترس ایران قرار خواهد گرفت و تهران ممکن از آن در حمایت از حکومت بشارالاسد در سوریه کار بگیرد.

واشنگتن ایران را به فرستادن طیاره‌های بی‌سرنشین متهم کرده است که از آن در جنگ اوکراین کار گرفته می‌شود.

ایران این اتهامات را رد کرده است، اما پیش از این، قوماندان سپاه پاسداران این کشور گفته بود که افتخار می‌کند که ایران "قدرت‌های جهان" را تسلیح می‌کند.

این قوماندان نیروهای هوایی امریکایی افزود: "فکر می‌کنم در اینجا خطری وجود دارد... در حالی که روسیه دورن‌ها را از ایران می‌پذیرد، در آن تسلیحات تغییرات می‌کند و قابلیت‌های آن بالا می‌رود و برخی از این تکنالوژ‌ی‌ها دوباره با ایران شریک می‌شود."

تهران و مسکو به حکومت سوریه حمایت‌های اقتصادی، سیاسی و نظامی فراهم کرده و دمشق را در حفظ و تصرف مجدد برخی از قلمرو‌های از دست داده کمک می‌کنند.

گرینکویچ گفت که در مورد میزان این همکاری‌ها در سوریه نگران است. او گفت: "ما آنرا از نزدیک نظارت می‌کنیم".

از طیاره‌های بی‌سرنشین ایرانی، شورشیان حوثی که از حمایت تهران برخوردار اند نیز به گونهٔ گسترده استفاده می‌کنند.

تهران ماه گذشته از نوع جدید طیاره‌های بی‌سرنشین تعرضی مهاجر-۱۰ پرده برداشت.

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید ایران از طیاره‌ جدید بی‌سرنشین این کشور رونمایی کرد 

ایران گفته است که مربیون نظامی را در جریان جنگ به سوریه فرستاده بود تا اردوی آن کشور را کمک کنند، جنگی که در آن بیش از ۵۰۰ هزار نفر کشته شده و سبب بیجا شدن میلیون‌ها نفر دیگر شده است.

الیکسی گرینکویچ به عربستان سعودی و امارات متحدهٔ عرب که متحدین امریکا در خلیج اند، اطمینان داد که با وجود آنکه میان این کشور‌ها پیمان رسمی وجود ندارد، واشنگتن به حفاظت از آنان متعهد است.

ایران و عربستان که از رقیبان سرسخت در منطقه اند و در جنگ یمن نیز از دو جانب مخالف حمایت می‌کنند، در این اواخر روابط شان را بهبود بخشیده و سفارت‌های شان را در هر دو کشور فعال کرده اند.