بلینکن: با شورشیان سوری مستقیماً در تماس استیم

انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده

انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده روز شنبه ۱۴ دسمبر (۲۴ قوس) گفت که برای انسجام وحدت بین المللی در مورد یک انتقال مسالمت آمیز قدرت در سوریه، مقامات ایالات متحده با شورشیان سوری "تماس مستقیم" برقرار کرده اند.

گروه‌های متعدد ضد حکومت بشارالاسد، رییس جمهور پیشین سوریه، از جمله هیات تحریر الشام، گروهی که در فهرست سازمان‌های تروریستی امریکا و ملل متحد قرار دارد، به تاریخ ۲۷ نومبر پس از چندین سال بزرگترین حملات شان را بر ضد رژیم اسد راه‌ اندازی کردند و در نهایت اوایل صبح یکشنبه هشتم دسمبر به وقت محل، پایتخت آن کشور را تصرف کردند.

بلینکن در کنفرانس خبری در بندر عقبه اردن به خبرنگاران گفت: "ما با هیات تحریر الشام و سایر طرف‌ها در تماس بوده ایم."

او در مورد اینکه چگونه تماس صورت گرفته جزییاتی ارایه نکرد، اما زمانیکه از وی پرسیده شد که آیا ایالات متحده مستقیماً با آنها تماس گرفته است، او گفت: "بلی - تماس مستقیم."

بلینکن گفت که این تماس تا حدی به جستجوی آستن تایس، ژورنالست امریکایی که در سال ۲۰۱۲ ربوده شده بود، مرتبط بود.

او افزود: "ما بالای هر کسی که در تماس بوده ایم بر اهمیت یافتن آستن تایس و آوردن او به خانه تاکید کرده ایم."

این دپلومات ارشد امریکایی گفت که ایالات متحده ممکن روی کاهش تحریم‌ها علیه سوریه نیزغور کند.

او با اشاره به اظهارات رهبران شورشیان پس از پیروزی، گفت: "ما از برخی از کلمات مثبتی که در روزهای اخیر شنیده ایم قدردانی می‌کنیم، اما آنچه مهم است عمل است – و عمل پایدار."

بلینکن افزود که اگر انتقال قدرت به گونهٔ مسالمت آمیزانجام شود "ما به نوبه خود به تحریم‌های مختلف و سایر اقدامات که انجام داده ایم نگاه دوباره خواهیم کرد و به همان شکل پاسخ خواهیم داد."

وزیر خارجهٔ ایالات متحده همراه با همتایان هشت کشور عربی، ترکیه و مقامات ارشد اتحادیه اروپا و ملل متحد، مجموعهٔ از اصولی را امضا کرد که هدف آن هدایت انتقال سوریه به یک کشور صلح آمیز، غیر فرقه‌ای و فراگیر بود.

در این بیانیه همچنین بر "احترام به حقوق بشر" و اهمیت مبارزه با "تروریزم و افراط گرایی" تاکید شده و تمام طرف‌ها در سوریه خواستار توقف جنگ شده است.

بلینکن تصریح کرد که به دنبال فرار بشار الاسد و سقوط بیش از پنج دهه دیکتاتوری در سوریه، مردم این کشور اکنون به کمک گسترده جامعه بین‌المللی نیاز دارند.