هشدار امریکا به شرکا و متحدین اروپایی اش در مورد ایران

سیگل مندلکر، معین وزارت خارجۀ امریکا در امور دهشت افگنی و استخبارات مالی

وزارت مالیۀ امریکا به کشور های متحد و شریک خود هشدار داده است که در صورت ادامۀ معاملات با ایران، با خطرات جدی از جمله وضع تعزیرات از جانب واشنگتن، مواجه خواهند شد.

معین وزارت مالیۀ امریکا در امور دهشت افگنی و استخبارات مالی روز سه شنبه گفت حتا پس از امضای توافق هسته یی ۲۰۱۵، ایران برای فعالیت های مخرب خود، "تامین مالی غیرقانونی و استفادۀ سری از شرکت ها" را به کار برده است. مقامات امریکایی میگویند انتظار دارند تهران چنین فعالیت ها را افزایش دهد.

سیگل مندلکر که در یک نشست تحت عنوان "اقدامات فریبندۀ مالی ایران" در بنیاد دفاع از دموکراسی ها صحبت می کرد خطاب به کشور های اروپایی گفت "رژیم ایران شرکت های شما را فریب داده، یکپارچگی سیستم های مالی شما را تضیعف کرده و نهاد های شما را با خطر اعمال تعزیرات قوی از جانب امریکا مواجه خواهند ساخت."

خانم مندلکر تاکید ورزید که ایران "تمام این فعالیت ها را برای تامین مالی دهشت افگنی، نقض حقوق بشر و حمایت از گروه های دهشت افگن چون حزب الله، حماس و حوثی ها انجام می دهد."

اما، کشور های اروپایی با وجود خروج دولت دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا از معامله هسته ای با ایران و اعمال تعزیرات علیه تهران، تا حال در این معامله باقی مانده اند.

مقامات اتحادیۀ اروپایی همچنان گام های را به منظور حفاظت از شرکت های کوچک و متوسط که با ایران در معامله قرار دارند نیز برداشته اند.

خانم مندلکر متحدین ایالات متحده را تشویق کرد تا سیستم مالی شان را سخت تر ساخته و شرکت هایشان را ترغیب کنند تا این اطمینان حاصل شود که به طور غیرمستقیم فعالیت های ناسازگار ایران را در سرتاسر شرق میانه تمویل نمی کنند.

سیگل مندلکر همچنان هشدار داد که ایالات متحده "فشار مالی بی پیشینه یی را بر حکومت ایران اعمال خواهد کرد."

این مقام مالیۀ امریکا تاکید کرد" توان نیرومند اقتصادی ما انتخاب روشنی را در برابر رژیم]ایران]قرار می‌دهد: از حمایت غیرقابل قبول خود از دهشت افگنی، فعالیت‌های بی‌ثبات کننده منطقه‌ای و نقض حقوق بشر دست بر دارید، یا با مصیبت اقتصادی مواجه شوید."

اما علی خامنه ای، رهبر روحانی ایران روز دوشنبه در تهران گفت که کشورش نمی تواند فشار تعزیرات و محدود ساختن فعالیت های هسته یی را یکجا متحمل شود.

از جانب دیگر، ایران ادارۀ بین المللی انرژی اتمی ملل متحد را آگاه کرده است که تهران ظرفیت غنی سازی یورانیم خود را در محدودۀ توافقنامۀ هسته یی ۲۰۱۵ افزایش می دهد.

تلویزیون دولتی ایران به نقل از بهروز کمالوندی، سخنگوی ادارۀ انرژی هسته یی آن کشور گزارش داد که گفته است "ایران زیربنا ها و آمادگی ها را برای بلندبردن ظرفیت تولید گاز "یو اف ۴ و یو اف ۶" و چرخ دهندۀ سنترفیوژ ها روی دست می گیرد."

پیش از آن آقای خامنه روز دوشنبه گفت که به مسوولان ادارۀ انرژی اتمی ایران دستور داده "تا در چوکات توافقنامۀ هسته یی ۲۰۱۵، غنی سازی یورانیم را افزایش دهند."

یک روز پس از دستور علی خامنه‌ای برای آماده سازی افزایش غنی سازی اورانیوم در ایران، مقام‌های این سازمان از آغاز مقدمات این کار خبر داده‌اند، همزمان، بنیامین نتانیاهو اعلام کرد که از این تصمیم رهبر ایران شگفت زده نشده است.

آقای نتنیاهو که در جریان سفر اروپایی خود برای مذاکره درباره مقابله با اقدامات منطقه‌ای ایران در فرانسه به سر می‌برد، سه شنبه ۱۵ خرداد در یک پیام ویدئویی در توئیتر ضمن بیان این مطلب گفت که اسرائیل اجازه نمی‌دهد جمهوری اسلامی به سلاح اتمی دست یابد.

تنش ها میان کشور های اروپایی، ایالات متحده و ایران پس از آن اوج گرفت که دونالدترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده از توافق هسته یی ایران پا عقب کشید و تعهد سپرد که تعزیرات علیه تهران را دوباره احیا می کند، مگر اینکه ایران خواست های شدید واشنگتن را بپذیرد.