ایالات متحده روز جمعه ۱۷ نومبر (۲۶ عقرب) شش تن از افراد وابسته به شبه نظامیان تحت حمایت ایران در عراق و سوریه از جمله اعضای کتایب حزبالله عراق را که متهم به حملات اخیر علیه نیروهای امریکایی در عراق و سوریه هستند، تحریم کرد.
به دنبال تشدید درگیریها میان اسراییل و حماس در هفتههای اخیر، وزارت دفاع ایالات متحده گفته است که در چند هفتۀ گذشته، تندروان مورد حمایت ایران، نزدیک به ۶۰ حمله را بر نیروهای امریکایی مستقر در عراق و سوریه انجام داده اند که طی آن کم از کم ۵۹ امریکایی زخمی شده اند.
مقامهای امریکایی گفته اند که در تازهترین مورد، این تندروان روز جمعه سه حملۀ را بر تاسیسات نظامی امریکا در عراق و سوریه انجام دادند که تلفات و جروحاتی در پی نداشته است.
شبهنظامیان تحت حمایت ایران در عراق تهدید کردهاند که به دلیل حمایت امریکا از اسراییل به تأسیسات امریکا در آنجا حمله خواهند کرد.
براین نلسن، معاون وزیر مالیه ایالات متحده در امور تروریزم و اطلاعات مالیه در بیانیهای گفت: "اقدام امروز این پیام را به کتایب حزب الله و سایر گروه های تحت حمایت ایران ارسال می کند که ایالات متحده از تمام اقدامات موجود برای پاسخگو قرار دادن فرصت طلبانی که به دنبال سواستفاده از وضعیت غزه برای اهداف خود هستند، استفاده خواهد کرد."
در میان افراد تحریم شده مرتبط با کتایب حزب الله که روز جمعه هدف تحریم قرار گرفتند، یکی از اعضای هیات تصمیم گیری اصلی این گروه، رییس روابط خارجی و یک فرمانده نظامی این گروه شامل میباشند که به گفتهٔ وزارت مالیه امریکا با سپاه پاسداران ایران برای آموزش جنگجویان همکاری کرده اند.
انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده نیز در بیانیهای جداگانه گفت که ایران این گروهها را با آموزش، بودجه و تسلیحات پیشرفته حمایت کرده و افزود که کتایب سید الشهدا حملاتی را علیه پرسونل امریکایی برنامه ریزی کرده است.
بلینکن گفت: "ایالات متحده همچنان متعهد به استفاده از همه ابزارهای موجود برای مقابله با حمایت ایران از تروریزم و تنزل و مختل کردن توانایی گروههای تحت حمایت ایران برای انجام حملات تروریستی است."
به موجب تحریمهای روز جمعه، داراییهای این افراد در ایالات متحده مسدود و هرگونه معامله شهروندان امریکایی با آنها ممنوع میشود. همچنین افرادی که با تحریمشدگان روز جمعه معامله کنند، با خطر تحریم از سوی دولت امریکا مواجه میشوند.
ایالات متحده ۹۰۰ سرباز در سوریه و ۲۵۰۰ سرباز دیگر در عراق دارد که ماموریت آنان مشاوره و کمک به نیروهای محلی در تلاش برای جلوگیری از ظهور مجدد داعش است. داعش در سال ۲۰۱۴ بخش های زیادی از هر دو کشور را تصرف کرد، اما بعداً شکست خورد.