قرار است تمام سربازان امریکایی طی سه تا پنج سال آینده از افغانستان خارج شوند.
روزنامه نیوریارک تایمز گزارش داده که وزارت دفاع ایالات متحده امریکا این طرح را در مذاکرات صلح با گروه طالبان پیشنهاد کرده است.
بر بنیاد این طرح، سایر نیرو های بین المللی نیز در محدوده زمانی مشابه یعنی سه تا پنج سال آینده افغانستان را ممکن ترک کنند.
ایالات متحده امریکا در حال حاضر حدود ۱۴۰۰۰ سرباز در افغانستان دارد در حالیکه شمار سایر سربازان خارجی در افغانستان به حدود ۸۶۰۰ نفر می رسد.
بدنبال نشر این گزارش، گروه طالبان اعلامیهای را به رسانهها فرستاده و گفته اند که چنین طرحی در گفتگوهایشان با امریکا به بحث گرفته نشده است.
نیویارک تایمز گزارش داده که وزارت دفاع امریکا در این طرح خواسته تا شمار سربازان امریکایی در افغانستان در چند ماه آینده به نصف کاهش یابد و ماموریت آموزش نیرو های امنیتی افغان به دوش سربازان آسترالیایی و کشور های اروپایی سپرده شود.
در این طرح همچنین پیشنهاد شده زمانیکه شمار سربازان امریکایی در افغانستان به نصف کاهش یافت، ماموریت اصلی این سربازان روی عملیات های مبارزه با دهشت افگنی متمرکز شود.
نیویارک تایمز به نقل از مقام های امریکایی و اروپایی گزارش داده که این طرح وزارت دفاع امریکا به خاطر کمک به مذاکرات جاری با گروه طالبان پیشنهاد شده است.
بحث ها روی این طرح هنوز هم بین واشنگتن و متحدین اروپایی آن ادامه دارد و نیویارک تایمز گفته که این طرح تا کنون مورد "پذیرش گسترده" مقام های امریکایی و ناتو قرار گرفته است.
اما مقام های امریکایی هشدار داده اند که دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا ممکن در هر زمانی این طرح را تغییر بدهد.
در همین حال، کان فاکنر، سخنگوی وزارت دفاع امریکا گفت که با در نظر داشت مذاکرات صلح (در قطر) تا کنون تصمیم نهایی در مورد این طرح گرفته نشده است.
سخنگوی وزارت دفاع امریکا افزود که این وزارت "تمام گزینه ها در مورد شمار و ادامه حضور" سربازان امریکایی در افغانستان را زیر بررسی دارد.
این در حالیست که مذاکرات هیات امریکایی به رهبری زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای روند صلح افغانستان با نمایندگان طالبان در قطر به دلیل انجام "مشوره های داخلی" تا روز شنبه موقتاً متوقف شده است.
مقام های امریکایی پیش از این گفته بودند که خروج سربازان خارجی از افغانستان بستگی به اعلام آتش بس توسط گروه طالبان و آغاز مذاکرات مستقیم طالبان با دولت افغانستان دارد.