سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبهای که روز جمعه اول نومبر (۱۱ عقرب) در یک روزنامه ترکی منتشر شد، هشدار داده است که ایالات متحده و روسیه در آستانه "درگیری نظامی مستقیم" قرار دارند.
لاوروف بدون اشاره به جزییات بیشتر به روزنامهٔ حریت ترکی گفت: "در زمان رییس جمهور فعلی (جوبایدن) که ترس از روسیه را در ایالات متحده به اوج خود رسانده است، کشورهای ما در آستانهٔ درگیری مستقیم نظامی قرار دارند."
این اظهارات را لاوروف در حالی بیان کرده که تنها چند روزی به انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده باقی مانده است.
وزیر خارجه روسیه در پاسخ به سوالی در مورد انتخابات پنجم نومبر امریکا که در آن دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین و نامزد جزب جمهوریخواه با کاملا هریس، معاون رییس جمهور و نامزد حزب دموکرات رقابت میکند، گفت که نتیجهٔ انتخابات برای روسیه تفاوت چندانی نخواهد داشت.
او گفت: "ما هیچ ترجیحی نداریم. زمانی که دولت ترمپ در قدرت بود، بیشترین تعداد تحریمهای ضد روسیه را در مقایسه با سلفهای خود اعمال کرد."
لاوروف افزود: "مهم نیست که چه کسی در انتخابات پیروز می شود، ما فکر نمیکنیم که گرایش ضد روسی ایالات متحده بتواند تغییر کند."
اگرچه ترمپ قبلاً علاقه خود را به ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه آشکار کرده است، اما این دو نفر به هم نزدیک نیستند و عمداً روابط مبهم خود را حفظ کرده اند.
پوتین هفتهٔ گذشته گفت که روابط کشورش با واشنگتن بستگی به نگرش ادارهٔ جدید در ایالات متحده خواهد داشت. او اظهارات ترمپ در مورد پایان دادن به جنگ اوکراین را "صادقانه" استقبال کرد.
در ماه سپتمبر، مایکروسافت ادعا کرد که عوامل روسیه عملیات معلومات نادرست خود را افزایش داده اند تا کمپاین هریس را از طریق ویدیوهای توطیهآمیز بد جلوه دهند و نگرانیهایی را در مورد نفوذ خارجی در انتخابات امریکا، افزایش داده اند.
طبق یک ارزیابی نشر شده توسط دفتر ریاست ملی استخبارات امریکا "بازیگران خارجی، به ویژه روسیه، ایران و چین، همچنان به دنبال دامن زدن به روایت های تفرقه برانگیز برای ایجاد تفرقه در میان امریکاییها و تضعیف اعتماد امریکایی ها به سیستم دموکراتیک ایالات متحده هستند که مطابق با آنچه است که آنها منافع خود تلقی میکنند."
مقامات استخبارات ایالات متحده قبلا گفته بودند که روسیه برای تقویت چانس دونالد ترمپ، رییس جمهور سابق و نامزد فعلی حزب جمهوریخواه، کار میکند.
اما روسیه، چین و ایران مکرراً هر گونه شمولیت در کوشش ها برای مداخله در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده را رد کرده اند.
در تهیهٔ این مطلب از گزارش خبرگزاری فرانس پرس استفاده شده است.