جیک سولیوان، مشاور امنیت ملی قصر سفید، در هفتهٔ جاری به اسراییل سفر خواهد کرد تا با نفتالی بنیت، صدراعظم آن کشور، در مورد برنامهٔ هستهای ایران به جزییات صحبت کند.
یک مقام امریکایی روز دوشنبه گفت که برت مک گورک، رییس شورای امنیت ملی در امور شرق میانه و برخی دیگری از مقامهای امریکا، آقای سولیوان را در این سفر همراهی خواهند کرد.
این مقام امریکایی که نخواست نامش در گزارش ذکر شود، گفته است که آقای سولیوان در جریان ملاقاتاش با مقامهای اسراییلی بر تعهد ایالات متحده به امنیت اسراییل تاکید خواهد کرد.
این منبع همچنین گفته است که مشاور امنیت ملی قصر سفید قرار است با محمود عباس، رییس ادارۀ فلسطینی، در رام الله واقع در کرانهٔ غربی، روی تقویت روابط ایالات متحده و فلسطین نیز دیدار و صحبت کند.
سفر این مقامهای ایالات متحده در حالی به اسراییل صورت میگیرد که هیاتهای مذاکراه کننده برای احیای توافق هستهای ایران گفته اند که مذاکرات در ویانا، پایتخت اتریش به آهستگی پیش میرود.
این مقام ادارهٔ جو بایدن به خبرنگاران گفت که مقامهای امریکایی و اسراییلی در مورد عملکردهای احتمالی ایران مبنی بر احیای برنامه هستهای، صحبت خواهند کرد.
این مقام امریکایی گفت: "ما در مورد وضعیت برنامه هستهای ایران و برخی از زمانبندیها صحبت خواهیم کرد. این فرصت خوبی خواهد بود تا رو در رو بنشینیم و در مورد وضعیت مذاکرات، چارچوب زمانی که در آن کار می کنیم صحبت کنیم و مجددا تاکید کنیم که وقت زیادی نداریم."
یک مقام ارشد امریکایی هفتهٔ گذشته گفت که ایالات متحده معتقد است که ایران تلاش میکند تا یورانیم کافی غنی شده را برای ساخت دست کم یک بم هستهای به دست بیاورد و زمان برای شکست ایران در این امر "بسیار کوتاه" و نگران کننده است. اما ایران تلاش برای تولید سلاح هستهای را همواره رد کرده است.
به گفتهٔ این مقام ایالات متحده، امریکا و اسراییل کاملا توافق دارند که ایران نباید اجازه یابد تا سلاح هستهای تولید کند.
مذاکرات برای احیای برنامه هستهای ایران که ماه گذشته در ویانا آغاز شد، تا هفتهٔ آینده متوقف خواهد بود. آخرین دور مذاکرات غیرمستقیم میان واشنگتن و تهران به تاریخ ۲۹ نومبر ۲۰۲۱ در ویانا صورت گرفت.
هدف از این مذاکرات، یافتن راههای حل برای برگشت مجدد به توافقنامه هستهای سال ۲۰۱۵ می باشد، توافقنامهای که دونالد ترمپ، ریيس جمهور پیشین ایالات متحده، در ماه می ۲۰۱۸ میلادی به طور یکجانبه از آن خارج شد و به تدریج تعزیرات شدید. اقتصادی را دوباره بر ایران وضع کرد.