بلینکن: ایالات متحده مخالف تخلیهٔ اجباری فلسطینی‌ها از غزه است 

انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده

انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده، امروز نهم می (۲۰ ثور) به همتای مصری‌اش گفت که ایالات متحده مخالف بیرون راندن اجباری فلسطینی‌ها از غزه است.

بلینکن در جریان یک مکالمهٔ تلیفونی با سامح شکری، وزیر خارجهٔ مصر، یک بار دیگر موقف واضح جو بایدن، رییس جمهور امریکا، را در مورد عدم حمایت از عملیات نظامی اسراییل در رفح تصریح کرد.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجهٔ ایالات متحده، گفت که "ایالات متحده هر گونه بیجا شدن اجباری فلسطینی‌ها از غزه را رد می‌کند".

با آنهم، ادارهٔ ملل متحد برای مهاجرین فلسطینی گفته است که از روز دوشنبه تا اکنون نزدیک به ۸۰ هزار فلسطینی رفح را ترک کرده اند،‌ "اما هیچ جایی مصوون نیست."

میلر افزود که بلینکن همچنین حمایت واشنگتن را از بازگشایی گذرگاه رفح و جریان متداوم کمک‌های بشری مورد نیاز، ابراز کرد.

این در حالی است که بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسراییل، دو روز پیش گفت که تل ابیب پرچم‌اش را بر گذرگاه رفح برفراشته و پوستهٔ مرزی حماس را در مرز مصر تصرف کرده است.

در جریان جنگ شش ماه، بیش از ۱.۴ میلیون فلسطینی به رفح پناه برده اند و اسراییل دستور تخلیهٔ آنانرا به شرق این شهر صادر کرده است.

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید اسراییل به باشندگان شرق رفح دستور تخلیه داد

پس از حملهٔ حماس بر اسراییل که سبب آغاز جنگ شد، شماری از اسراییلی‌های راست‌گرا در مورد احتمال بیرون کردن فلسطینی‌ها از غزه صحبت کرده اند.

اما این پیشنهاد،‌ با خشم مقامات فلسطینی و مخالفت کشورهای عرب مواجه شده است.

از جانب دیگر، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت قصر سفید، گفته است که با وجود تلاش‌ها در مذاکرات جاری، اختلافات میان حماس و اسراییل باقی ماند و رییس ادارهٔ استخبارات ایالات متحده که روز گذشته به اسراییل رفته بود نیز به واشنگتن بر‌می‌گردد اما "این به این معنی نیست که ما امید خویش را از دست می‌دهیم".

یک مقام اسراییلی روز گذشته گفت که ویلیم برنز، رییس ادارهٔ استخبارات ایالات متحده و بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسراییل، در مورد احتمال توقف عملیات نظامی بر رفح در ازای رهایی گروگان‌ها گفتگو کردند.

این مقام اسراییل که نخواست در گزارش نامش ذکر شود به فرانس‌پرس گفت: "هر دو جانب احتمال توقف عملیات اسراییل در رفح را در ازای رهایی گروگانان به بحث گرفتند."

با آنهم،‌اسراییل انتقادات و هشدارهای ایالات متحده و بین المللی را نادیده گرفته و عملیات زمینی را در شرق رفح آغاز کرده است؛ جاییکه بیش از یک میلیون فلسطینی از جنگ اسراییل-حماس پناه برده اند.

خبرگزاری فرانس‌ پرس گزارش داده است که طیاره‌‌ها و تانک‌های اسراییل امروز شهر مزدحم غزه را هدف قرار دادند.

گروه حماس به تاریخ هفتم اکتوبر سال گذشته بر جنوب اسراییل حمله کرد. به گفته اسراییل، تندروان حماس در آن حمله دست‌کم ۱۱۷۰ نفر را کشتند و نزدیک به ۲۵۰ نفر را گروگان گرفتند.

اسراییل نیز در واکنش به این حمله، حملات انتقام جویانه خود را بر غزه آغاز کرد که به گفتهٔ وزارت صحت غزه که تحت کنترول گروه حماس است، باعث کشته شدن نزدیک به ۳۵ هزار فلسطینی، عمدتاً زنان و کودکان، شده است.