اعضای گروه تروریستی طالبان نباید در امریکا قدم گذارند- اعضای کانگرس

پس از آنکه دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده از فسخ طرح مذاکرات صلح با رهبران طالبان و رییس جمهور افغانستان در کمپ دیود پرده برداشت؛ این طرح با واکنش های تندی برخی از اعضای کانگرس ایالات متحده مقابل شد.

آدم کزینگر، عضو مجلس نمایندگان ایالات متحده که در ماموریت های قوای هوایی امریکا در عراق و افغانستان نیز ایفای وظیفه کرده در صفحۀ تویتر اش نوشته است: " رهبران یک سازمان دهشت افگنی که حملات ۱۱ سپتمبر را تقبیح نکرده اند و به اعمال شنیع شان ادامه می دهند، نباید هیچ زمانی در کشور باعظمت ما قدم گذارند."

مایک پمپیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده دیروز هشت سپتمبر (۱۷ سنبله) گفت که رییس جمهور ترمپ در بخش فسخ مذاکرات صلح با رهبران طالبان، تصمیم درست اتخاذ کرده است.

او گفت: "فسخ مذاکرات صلح با رهبران طالبان در کمپ دیود، به دلیل حملات جاری [این] گروه دهشت افگن در افغانستان، تصمیم درست اتخاذ کرده است."

به همین ترتیب، لیز چینی، عضو دیگر کانگرس ایالات متحده در یک تویت نوشته است که طالبان حامی گروه دهشت افگنی القاعده بوده است.

او نوشته است: " کمپ دیود، مکانی است که رهبران امریکا در آن طرح پاسخ متقابل را پس از حمله ۱۱ سپتمبر ریخته بودند که توسط القاعده به حمایت طالبان انجام شد و در آن سه هزار امریکایی کشته شد. هیچ عضو طالبان نباید هیچ زمانی در آن قدم گذارد."

وان کسترو، عضو حزب دموکرات که برای کسب نامزدی ریاست جمهوری ایالات متحده تلاش دارد نیز گروه طالبان را "تروریست" عنوان کرد.

او گفت: " هنوز هم میخواهم بدانم که واقعاً، سفر فزیکی به کمپ دیود طرح شده بود. این بسیار تعجب آور است که از یک گروه دهشت افگنی مانند این [طالبان]، به کمپ دیود دعوت شود."

از جانب دیگر، رسانه های امریکایی گزارش داده اند که مایک پنس، معاون رییس جمهور و جان بولتن، مشاور امنیت ملی ایالات متحده با مذاکره با طالبان در کمپ دیود، مخالفت کرده بودند.

اما آقای پامپیو، به روز یک شنبه به شبکه خبری فاکس گفت که رییس جمهور ترمپ می‌خواست شخصاً با طالبان مقابل شود و حکومت تصمیم اتخاذ کرد که ملاقات با آنان در کمپ دیود "قابل پذیرش" است.

کمپ دیود، تفرجگاه رییس جمهور امریکا است که در نزدیکی ایالت مریلند قرار دارد و توسط نیروهای بحری ایالات متحده اداره می شود.

روسای جمهور امریکا در مواقع خاص، با رهبران سایر کشور ها در این کمپ ملاقات کرده اند.

کاروان وسایط مقام‌ها در نزدیکی کمپ دیود

مذاکرات میان امریکا و طالبان از نزدیک به یک سال گذشته در دوحه ادامه داشت.

زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده در امور مصالحه افغانستان هفتۀ گذشته گفت که تیم مذاکره کنندۀ او مسودۀ از توافقنامۀ را نهایی کرد که اگر توسط رییس جمهور ترمپ تصویب شود، پنج هزار نیروی امریکایی از پنج پایگاه نظامی در مدت ۱۳۵ روز افغانستان را ترک خواهند کرد.

اما، وزیر خارجۀ ایالات متحده گفت که به آقای خلیلزاد گفته شده است که به امریکا برگردد.

وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا گفته است که اگر طالبان به حملات شان ادامه دهند، فشارهای نظامی بر آن گروه از سرگرفته خواهد شد.

مایک پمپیو روز یک شنبه ۸ سپتمبر (۱۷ سنبله) در مصاحبه با ABC گفت: " امیدوار ام که چنین شود، طالبان روش شان را تغییر دهند و به آنچه متعهد شود که ما در مورد آن صحبت کرده ایم. در اخیر، این موضوع در جریان سلسلۀ از گفتگو ها حل خواهد شد."

پیش از این طالبان در واکنش به تصمیم دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده مبنی بر لغو مذاکرات صلح با آن گروه گفتند که زیان این تصمیم بیشتر متوجه ایالات متحده خواهد شد.

گروه طالبان با نشر اعلامیه هشدار داده اند که به "جهاد" شان ادامه خواهند داد و لغو مذاکرات صلح باعث افزایش زیان به "سر و مال" امریکا خواهد شد.