آیا مسلمانان روهنگیایی فراموش شده اند؟

گرته ون سسترن، همکار صدای امریکا، پس از دیدار از یک کمپ پناهجویان روهنگیایی در بنگله دیش، میگوید که این پناهجویان "فراموش شده اند، آنان بی وطن استند، آنان بی خانه و بی نام استند".

خانم سسترن این سخنان را به روز چهارشنبه در یک جلسۀ استماعیۀ کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده، ابراز داشت.

به گفتۀ گرته ون سسترن این مسلمانان پناهجو که در اثر جنگ از مناطق شان در میانمار یا برما بیجا شده اند، اکنون با بحرانات بشری که از قاچان انسان گرفته تا به استثمار و خشونت می انجامد، مواجه اند.

گرته سسترن که در ماۀ جون امسال از یک کمپ مهاجرین روهینگیا در 'کوکس بازار' در بنگله دیش دیدار کرده بود، گفت باوجود آنکه به دلیل لغزش زمین کمپ های مهاجرین در حال از بین رفتن بود، اما با آنهم حدود ٨٠٠ هزار مهاجر در آن زندگی میکردند.

گرته ون سسترن، همکار صدای امریکا، حین پاسخ به سؤالات قانونگذاران امریکایی در کانگرس

سال گذشته در نتیجۀ عمیقتر شدن بحران میان اردوی برما ومسلمانانروهنگیایی در ایالت راخین در آنکشور، صدها هزار مسلمان به کشور همسایه بنگله دیش مهاجر شد.

سازمان ملل متحد، عملکرد اردوی برما در برابر مسلمانان را پاکسازی قوی خواند و خواستار محاکمۀ چندین تن از مقامات نظامی آنکشور شد.

اخیراً آنگ سان سوچی، رهبر برما، نیز پس از ماه ها خاموشی، در اشاره به مظالم سال گذشته توسط اردوی آنکشور علیۀ اقلیت مسلمان روهنگیایی گفت که حکومت میتوانست به آن وضعیت بگونۀ بهتر رسیدگی کند.

خانم سسترن حکومت ایالات متحده را ترغیب نمود تا در جستجوی یک راۀ حل صلح آمیز دوامدار برای مسلمانان روهینگیایی باشد.

در عین زمان ستیفن پامپر، عضو گروۀ بحرانات بین المللی، که نیز در این جلسه حضور داشت، از حکومت ایالات متحده خواست تا مرتکبین جرایم علیۀ مسلمانان روهنگیایی را پاسخگو قرار دهد.

ایالات متحده مبلغ ۱۸۵ ملیون دالر را برای کمک به مهاجرین روهینگیایی اعلان کرده است.

Your browser doesn’t support HTML5

آیا مسلمانان روهنگیایی فراموش شده اند؟