رییس سی‌آی‌ای: امریکا نمی‌تواند تهدید هسته‌ای روسیه را نادیده بگیرد

رییس ادارهٔ استخبارات مرکزی امریکا (سی‌آی‌ای) روز پنجشنبه ۱۴ اپریل (۲۵ حمل) گفت که جهانیان نباید ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه، را دست کم بگیرند و "استفاده بالقوه روسیه از تسلیحات هسته‌ای تکتیکی در جنگ با اوکراین را نمی‌توان بی‌اهمیت شمرد."

ویلیم برنز، رییس ادارهٔ استخبارات مرکزی امریکا، اما افزود که تا کنون شواهد زیادی مبنی بر استفاده روسیه از این سلاح‌ها به دست نیاورده است .

ویلیم برنز پیش‌تر در آغاز تهاجم روسیه بر اوکراین در ۲۴ ماه فبروری درباره جنگ اوکراین بر این نکته تاکید داشت که بزرگترین حمله علیه یک کشور اروپایی، پس از جنگ جهانی دوم، می‌تواند خطر استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را در پی داشته باشد.

آقای برنز با اشاره به "یأس احتمالی" و شکست‌های پوتین، در رسیدن به اهدافش در اوکراین گفت:"به این دلایل، هیچ یک از ما نمی‌توانیم، تهدید ناشی از توسل بالقوه به سلاح‌های هسته‌ای تکتیکی را دست کم بگیریم. "

آقای برنز همچنین خاطرنشان کرد: "جو بایدن، رییس‌جمهور ایالات متحده، او را در ماه نومبر به روسیه فرستاد تا عمق نگرانی امریکا را از حمله احتمالی روسیه به اوکراین و عواقب جهانی‌اش برای روسیه و پوتین، به مشاوران او منتقل کند. "

برنز، جنایات نیروهای روسیه در بوچا را وحشتناک خواند و گفت: "پوتین در جاه طلبی خود غرق شده است. "

ولادیمیر پوتین به تاریخ ۲۷ فبروری (هشتم حوت) در روز چهارم حمله بر اوکراین دستور داد که نیروی هسته‌ای آن کشور در حالت آماده باش ویژۀ نظامی قرار بگیرند.

ولادیمیر پوتین گفت که به خاطر گام‌های "غیردوستانۀ" کشورهای غربی در مقابل روسیه، دستور آماده باش به نیروی بازدارندۀ هسته‌ای را داده است.

از آن زمان مقامات کرملین چندین بار نسبت به وقوع رویارویی هسته‌ای هشدار داده‌اند.

در آخرین مورد، دیمیتری مدویدوف، یک مقام ارشد امنیتی و رییس جمهور پیشین روسیه، روز پنجشنبه ۱۴ اپریل (۲۵ حمل) هشدار داد که اگر فنلند و سویدن به سازمان پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) بپیوندند، روسیه در نزدیکی کشورهای بالتیک و اسکاندیناوی تسلیحات هسته‌ای مستقر خواهد کرد.

آقای مدویدوف با بیان اینکه روسیه حق استقرار تسلیحات هسته‌ای در منطقه را دارد گفت:"در این صورت، نمی‌توان بیش از این درباره وضعیت غیرهسته‌ای بالتیک صحبت کرد. توازن باید برقرار شود. "

روسیه بزرگترین انبار تسلیحات هسته‌ای و میزایل‌های بالستیکی جهان را در اختیار دارد که ستون اصلی نیروی بازدارندۀ هسته‌ای آن کشور را تشکیل می‌دهد.