تلرسن برای حل بحران قطر به کویت رسیده است

قرار است آقای تلرسن در چهار روز آینده با مقام‌های قطر، سعودی و کویت دیدار کند

وزیر خارجۀ ایالات متحده در کویت است تا بن بست به میان آمده بین قطر و همسایگان عرب آن که همه متحد واشنگتن در جنگ بر ضد دهشت افگنی اند، از میان بردارد.

ریکس تیلرسن روز دوشنبه با رجب طیب اردغان، رئیس جمهور ترکیه در انقره ملاقات کرد.

ایالات متحده، بریتانیا و کویت از تمام جوانب زیدخل در بحران قطر خواسته اند تا منازعات شان را در اسرع وقت از طریق گفتگو حل و فصل کنند.

در اعلامیۀ که شبکۀ خبری کویت روز سه شنبه به نشر سپرد آمده است که ریکس تیلرسن، وزیرخارجۀ ایالات متحده، مارک سیدویل، مشاور امنیت ملی بریتانیا از کویت دیدار کرده اند تا راهی را برای حل این متحدان کشورهای اروپایی و ایالات متحده دریابند.

ایالات متحده نگران است که بحران موجوده ممکن بر عملیات نظامی ضد دهشت افگنی امریکا تاثیر گذاشته و نفوذ منطقه یی تهران را افزایش دهد. ایران به قطر اجازه داده است از حریم فضایی و بحری آن کشور استفاده کند.

میدان هوایی العدید قطر میزبان بزرگترین تسهیلات نظامی ایالات متحده در شرق میانه است که در آن طیاره های امریکایی در عملیات نظامی علیه گروه داعش در سوریه و عراق نگهداری می شود.

آر سی هاموند، مشاور ارشد وزارت خارجۀ ایالات متحده

پیش از آن روز دوشنبه، آر سی هاموند، مشاور ارشد وزارت خارجۀ ایالات متحده، گفت که آقای تلرسن در این سفر با رهبران عرب دیدار کرده و راه‌های جدید برای حل بحران پیش آمده را جستجو خواهد کرد. او گفت که ریکس تلرسن در آغاز خواهد کوشید تا طرف‌های دخیل را به میز مذاکره بکشاند.

آقای هاموند گفت که این سفر آقای تیلرسن به کویت به دعوت امیر آن کشور صورت گرفته و در گذشته نیز رئیس جمهور ایالات متحده از وزیر خارجۀ امریکا خواسته است تا یک راه حلی را برای بحران قطر جویا شود.

آقای هاموند با اشاره به رد خواست‌های ۱۳ گانۀ چهار کشور یاد شده از سوی قطر افزود که واشنگتن خواهد کوشید در همکاری با کویت "ستراتیژی متفاوتی" برای از میان برداشتن بن بست سراغ کند.

خواست های عمده از قطر که شامل توقف نشرات شبکۀ الجزیه، قطع روابط با گروه‌های اسلامی به شمول اخوان المسلمین، محدودیت روابط با ایران و اخراج قوای ترکیه مستقر در قطر می‌باشد، از دید آقای هاموند امکان پذیر نمی‌باشد، اما گفت که اجماع سعودی، قطر، امارات متحده و بحرین برای حل بحران لازمی است.

آنچه در این میان خواست واشنگتن نیز است، توقف تمویل گروه‌های دهشت افگن است تا دستآوردهای حاصله در عراق و سوریه حفظ شده و از گسترش دهشت افگنی جلوگیری شود.

مشاور وزارت خارجۀ ایالات متحده گفت که وزیران خارجۀ بریتانیا و آلمان نیز در دیدارهای شان با مقام‌های سعودی و قطری در هفتۀ گذشته به اهمیت حل فوری این بحران تاکید کرده اند. او افزود که حل بحران کنونی، تاثیراتی چون کاهش نفوذ ایران در منطقه و قطع تمویل دهشت افگنان را در پی خواهد داشت.

حکومت ایالات متحده در آغاز خواستار حل این موضوع میان کشورهای دخیل در این قضیه بود، اما عدم توافق طرف‌ها سبب شد که وزارت خارجۀ ایالات متحده هفتۀ گذشته هشدار دهد که این بحران ممکن هفته‌ها و ماه ها به طول بیانجامد و احتمالاً شدت کسب کند.

گزارش: اسوشیتدپرس