روسیه یکبار دیگر قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده را که مورد حمایت اکثریت اعضای شورای امنیت بود، وتو کرد. اما قطعنامه پیشنهادی روسیه نیز که تنها ۶ رأی موافق داشت نیز به تصویب نرسید.
این نشست ویژه با سخنرانی نمایندههای پنج عضو دائم شورای امنیت – ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین – آغاز شد و نماینده فرانسه به عنوان نخستین سخنران، حمله کیمیایی اخیر در دوما در نزدیکی دمشق را "وحشیانه" خواند.
نیکی هیلی نماینده ایالات متحده در ملل متحد گفت "دیروز توافق کردیم این شورا باید در برابر حمله کیمیایی روز شنبه در منطقه تحت کنترول مخالفان بشارالاسد در غوطه شرقی و کشتار غیرنظامیان، واکنش نشان دهد."
خانم هیلی گفت برای هفتهها ما با هر یک از هیاتهای مختلف شورای امنیت رایزنی کردیم و هر کدام نظرات خود را در باره پیشنویس قطعنامه پیشنهادی روسیه مطرح کردند و به این نتیجه رسیدیم که آن پیشنویس به طور کامل در برگیرنده همه جوانب نیست.
نمایندۀ امریکا در ملل متحد، گفت ایالات متحده خواستار انتخاب و گزینش تحقیق کنندۀ بینالمللی برای این منظور نیست و روسیه نیز نباید چنین درخواستی را مطرح کند.
واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه از پیش نویس قطعنامه پیشنهادی کشورش که در مورد نحوه آغاز دور جدید تحقیقات بینالمللی درباره حملات کیمیایی در سوریه ارائه شده بود، دفاع کرد.
نماینده ایالات متحده در ملل متحد پس از اظهارات سفیر روسیه در ملل متحد، از خواستههای روسیه در مورد نحوه بررسی حملات کیمیایی در سوریه انتقاد کرد و گفت با اجرای این خواستهها، تحقیقات بینالمللی نمیتواند بیطرف باشد.
نیکی هیلی پیشتر در روز سهشنبه از شورای امنیت خواسته بود قطعنامه ایالات متحده و متحدانش را درباره تحولات سوریه، در نشست عصر سهشنبه به رأی بگذارد. قرار شد در این نشست در مورد هر دو قطعنامه آمریکا و روسیه رای گیری شود.
به گفته نیکی هیلی قطعنامه ایالات متحده خواستار امکان دسترسی بدون محدودیت کمکهای بشردوستانه به دوما و انجام فوری تحقیقات مسلکی و بیطرف در سوریه است. قطعنامه روسیه نیز همین درخواست را دارد، اما جزئیات آن متفاوت است.
برای تصویب قطعنامهها در شورای ۱۵ نفره امنیت ملل متحد، کم از کم ۹ رای موافق – و همچنین وتو نشدن آن توسط یکی از پنج عضو دائم شورا – نیاز است. مسکو پیشتر چند قطعنامه شورای امنیت را در حمایت اسد وتو کرده است.