واشنگتن می‌خواهد سرمایه‌گذاری در بخش تکنالوژی را افزایش دهد

انتونی بلینکن، وزیر خارجۀ ایالات متحده

انتونی بلینکن، وزیر خارجۀ ایالات متحده، در جریان هفتهٔ جاری در حالی از سیلیکان ویلی یا مرکز شرکت های تکنالوژی در ایالت کالیفورنیا دیدن کرد که ادارۀ جو بایدن، رییس جمهور امریکا سعی دارد سرمایه گذاری در بخش تکنالوژی را توسعه و فروش تکنالوژی به تجارت‌ها در چین را محدودتر سازد.

بلینکن در پوهنتون استنفورد به میزبانی کاندولیزا رایس، وزیر خارجۀ پیشین امریکا در خطاب به محصلین و استادان این دانشگاه گفت که تکنالوژی نقش مهم و حیاتی در مسایل جیوپولتیکی جهان بازی می‌کند.

او گفت: "ما در وضعیت فعلی در رقابت شدید و آینده سازد قرار داریم. تکنالوژی، نو آوری و تجارت در محور قرار دارند. ما از این طریق اقتصاد کشور را بخاطر آینده بازسازی می کنیم و تا جایی که لازم باشد اردوی خود را عصری می سازیم."

این در حالی است که جو بایدن قانون "علم و چپ‌ها" را تطبیق می‌کند؛ قانونی که بر انکشافات فعلی در بخش تکنالوژی سرمایه‌گذاری‌ها را افزایش میدهد تا کارگردان، جوامع و تجارت‌ها امریکایی را در رقابت تکنالوژی قرن ۲۱ پیروز سازد. برای تحقیق و تولید "سمیکاندکتر‌های" داخلی میلیارد‌ها دالر بودجه در نظر گرفته شده است. ادارهٔ بایدن در اوایل ماه جاری برای جلوگیری از فروش این سمیکاندکتر‌ها به چین، کنترول بر صادرات را تصویب کرد تا این کشور نتواند آنرا انکشاف داده و در بخش نظامی از آن کار بگیرد.

سمیکاندکترها، عناصر ضروری وسایل برقی است که سبب پیشرفت‌ها در بخش مخابرات، کمپیوتر، مراقبت صحی، سیستم‌های نظامی، ترانسپورت، انرژی پاک و سایر بخش‌ها می‌شود.

بلینکن گفت: "شمار اندکی کشورها اند که وسایل نیمه خودکار پیشرفته تولید می‌کنند و یا اینکه ابزاری را می سازند که نیمه خودکار پیشرفته اند. ما می خواهیم مطمین شویم که این وسایل در جایی که لازم است نگهداری شوند."

تحلیلگران صنعت تکنالوژی می‌گویند که محدودیت های تازه بر شرکت های تکنالوژی امریکایی درنهایت زیان می رساند. بلینکن با ذکر همکاری ها میان واشنگتن و سیلیکان ویلی به خصوص همکاری با بخش سایبری و سیاست دیجیتلی وزارت خارجه اشاره کرده گفت که این کار وصل کردن سیستم های روزمره با ایکو سیستم سیلیکان ویلی را فراهم می سازد.