نظامیان امریکایی بر معترضان حشد الشعبی عراق گاز اشک آور پرتاب کردند

نظامیان امریکایی بر شبه نظامیان شیعۀ حشد الشعبی و طرفداران آنان که در بیرون محوطۀ سفارت ایالات متحده در بغداد تجمع کرده و ده‌ها خیمۀ اعتراضی را بر افراشته بودند، گاز اشک آور پرتاب کردند.

شماری از اعضا و هواداران گروه حشد الشعبیکه روز سه‌شنبه ۳۱ دسمبر(۱۰ جدی) در اعتراض به حملات هوایی امریکا بر مواضع گروه کتایب حزب الله در عراق و سوریه، به جاده های بغداد ریخته بودند، خود را تا نزدیکی سفارت امریکا در بغداد رسانده و قصد وارد شدن به ساختمان سفارت را داشتند.

نظامیان امریکایی روز چهارشنبه اول جنوری (۱۱ جدی) زمانی به پرتاب گاز اشک آور متوسل شدند که تراکم جمعیت در بیرون سفارت افزایش یافت و گروهی از افراد بر بام یک غرفۀ پذیرایی سفارت امریکا که در بیرون از محوطۀ اصلی سفارت موقعیت دارد، آتش افروختند.

اندکی بعد از این رویداد، نظامیان، پولیس و قوای خاص ضد دهشت افگنی عراق در امتداد کتاره‌های میان صفوف معترضان و مقر سفارت مستقر شدند.

حشد الشعبی، گروه ملیشه‌های شیعۀ طرفدار حکومت عراق در پی تقاضای حکومت، با نشر پیامی از طرفداران خود خواسته است تا محل اعتراضات شان را در بیرون سفارت امریکا ترک کنند.

با اینحال محمد محی، سخنگوی گروه کتایب حزب الله به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته است که خیمه‌های آن گروه جمع نشده اعتراضات شان ادامه خواهد داشت. او گفته است که کتایب حزب الله از سوی رییس جمهور و برخی دیگر از سیاستمداران عراقی که می‌خواهند "امریکایی‌ها را خوش نگه‌دارند" زیر فشار قرار دارد.

اعتراضات ملیشه‌های شیعۀ طرفدار ایران در عراق پس از آن شروع شد که نظامیان امریکایی یک شنبه گذشته پنج موضع کتایب حزب الله را در عراق و سوریه آماج قرار داده و ۲۵ جنگجوی این گروه را کشتند.

حملات نظامیان امریکایی در واکنش به راکت پراگنی کتایب حزب الله بر یک پایگاه نظامیان عراقی صورت گرفت که در آن یک قراردادی امریکایی کشته شد.

دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحدۀ امریکا گفته است که ایران حمله بر سفارت امریکا در بغداد را سازماندهی کرده است.

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران روز چهارشنبه اول جنوری (۱۱ جدی) در واکنش به اظهارات آقای ترمپ گفت که دولت و ملت ایران حملۀ امریکا را به حشد الشعبی "به شدت محکوم" می‌کنند. او اتهام‌های مقام‌های امریکایی مبنی بر دست داشتن ایران در حمله بر سفارت امریکا در بغداد را رد کرد و گفت: "این موضوع ربطی به ایران ندارد."

در پی حمله بر سفارت امریکا در بغداد، وزارت دفاع ایالات متحده ٧٥٠ سرباز اضافی را به شرق میانه اعزام کرد.

مارک اسپر، وزیر دفاع امریکا همچنین گفته است که یک واحد اضافی نیروهای واکنش سریع نیز در حالت آماده باش قرار دارد تا در چند روز آینده به منطقه اعزام شوند.