ترمپ: اقدام نظامی علیه کوریای شمالی "نخستین گزینه" نیست

رئیس جمهور ایالات متحده در بارۀ احتمال اقدام نظامی علیه کوریای شمالی، روز چهارشنبه گفت "خواهیم دید چه اتفاق می افتد. قطعاً اقدام نظامی نخستین گزینه نیست".

دونالدترمپ، این اظهارات را در قصرسفید به تعقیب صحبت تیلفونی با شی جین پینگ، همتای چینایی اش بیان داشت.

آقای ترمپ در بارۀ جزییات صحبت هایش با رهبر چین گفت "رئیس جمهور شی می خواهد کار های روی کوریای شمالی انجام دهد، اما روشن نیست که آیا می تواند آن را انجام دهد یا خیر."

رئیس جمهور ترمپ صحبت تیلفونی اش را با آقای شی "بسیار بسیار صادقانه و بسیار قوی" توصیف کرده گفت که مکالمۀ تیلفونی آنان "بسیار خوب بود و به طول انجامید."

آقای ترمپ اضافه کرد که همتای چینایی اش در بارۀ اقدامات تحریک آمیز اخیر کوریای شمالی "با من صد در صد موافق است. او نیز نمی خواهد شاهد آنچه باشد که در آنجا اتفاق می افتد."

خبرنامۀ قصرسفید در بارۀ جزییات صحبت تیلفونی دو رئیس جمهور حاکیست که دونالدترمپ و شی جینپینگ "بر تقویت همکاری و اقدامات آینده به هدف دسترسی به خلع سلاح اتمی شبه جزیرۀ کوریا تعهد کرده اند."

رئیس جمهور ایالات متحده به خبرنگاران گفت که آقای شی "بسیار علاقمند خلع سلاح اتمی کوریای شمالی است" و قرار است "به زودی دوباره صحبت های" داشته باشند.

تاکید بر حل صلح آمیز

شبکۀ خبری سینهوای چین گزارش می دهد که آقای شی در صحبت با دونالدترمپ "یک حل صلح آمیز" مسئلۀ کوریای شمالی را ترجیح داده علاوه کرده است که مذاکرات همراه "با اقدامات جامع، بهترین راه برای به دست آوردن یک راه حل دراز مدت در جزیرۀ کوریا می باشد."

مقامات قصرسفید گفته اند که رئیس جمهور ترمپ در چند روز اخیر، با رهبران جاپان، کوریای جنوبی، آسترالیا و بریتانیا صحبت کرده به آنان گفته است که آغاز مذاکرات با کوریای شمالی در حال حاضر، بهترین گزینه برای رسیدگی به برنامۀ در حال رشد اتمی پیونگ یانگ نیست.

پس از آزمایش روز یکشنبۀ بم که پیونگ یانگ و برخی کارشناسان آن را هایدروجنی عنوان کرده اند، گفتگوهای شدیدی میان رهبران منطقه و جهان صورت گرفته است.

مقامات کوریای شمالی، واشنگتن را به انجام آن آزمایش مقصر دانسته، آن آزمایش را به منظور "محو اقدامات خصمانه وتهدیدات اتمی ایالات متحده که از چندین دهه به اینسو ادامه داشت" لازمی عنوان کرده است.

این درحالیست که کوریای جنوبی, برنامه دارد سیستم های اضافی بحث برانگیز دفاع میزایل امریکایی را در آن کشور مستقر سازد؛ اقدامی که نشاندهندۀ تشدید بیشتر تنش ها و بن بست دیپلوماتیک روی برنامۀ در حال رشد اتمی کوریای شمالی می باشد.

دونالدترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده روز سه شنبه در یک پیام تویتر نگاشته است که به جاپان و کوریای جنوبی اجازه داده تا تجهیزات بیشتر امریکایی خریداری کنند.

آقای ترمپ در بارۀ نوعیت تجهیزات چیزی نگفته اما کارشناسان به این باور اند که احتمالاً هدف از تجهیزات همانا سیستم دفاع میزایل امریکایی به منظور دفع حملۀ احتمالی میزایل های قاره پیمای کوریای شمالی باشد.