ایالات متحده امریکا از شورای حقوق بشر ملل متحد خارج شد

ایالات متحدۀ امریکا از شورای حقوق بشر ملل متحد خارج شد. مایک پمپیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده، حین اعلام این تصمیم واشنگتن گفت که این ادارۀ ملل متحد نتوانسته تا اهداف خود را دنبال کند و آن را به جانبداری سیاسی متهم کرد.

خروج ایالات متحده از شورای حقوق بشر ملل متحد در حالی صورت می گیرد که این ادارۀ ملل متحد ماۀ گذشته بخاطر تحقیقاتی در مورد کشته شدن اعتراض کنندگان فلسطینی از سوی نیروهای اسرائیل، رای داد. این تصمیم ایالات متحده همچنان در حالی صورت می گیرد که انتقادات در برابر پالیسی واشنگتن مبنی بر جدا ساختن خانواده هایی که به گونۀ غیر قانونی از مکسیکو وارد این کشور می شوند، به اوج رسیده است.

مایک پمپیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده، "طوریکه رئیس جمهور ترمپ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت، این یک شرم بزرگ برای ملل متحد است که اعضای شورای حقوق بشر را کشورهایی تشکیل می دهد که بعضی شان سابقۀ فاحش نقض حقوق بشر را دارند."

وزیر خارجۀ ایالات متحده همچنان با اشاره به پالیسی واشنگتن در مورد پناهجویان گفت که ایالات متحده نمی خواهد به توصیۀ آن سازمان هایی گوش دهد که اعضای شان مانند چین، کیوبا و ونزوویلا، ناقضان حقوق بشر اند.

پمپیو گفت "ایالات متحده که پیشگام معاونت های بشری در جهان است و سربازان آن بخاطر آزاد ساختن چندین میلیون نفر از ظلم و ستم زندگی و اعضای بدن خود را از دست می دهند، به سخنان کشورها و سازمان های زریاکار گوش نخواهد داد."

در عین حال، نیکی هیلی، نمایندۀ ایالات متحده در ملل متحد، شورای حقوق بشر آن سازمان را به تعصب شدید در برابر اسرائیل متهم کرد.

نیکی هیلی، نمایندۀ ایالات متحده در ملل متحد گفت "در اوایل امسال، شورای حقوق بشر پنج قطعنامه را دربرابر اسرائیل تصویب کرد. این تعداد بزرگتر از تمام قطعنامه هایی تصویب شده در برابر کوریای شمالی، ایران و سوریه می باشد."

نیکی هیلی افزود که عملکرد این شورای بر اساس انگیزۀ سیاسی جانبدارانه استوار بوده و نه بر اساس حقوق بشر. خانم هیلی افزود که تلاش های ایالات متحده بخاطر آوردن اصلاحات در این سازمان توسط کشورهایی ممانعت شده که به گفتۀ او آزاد نبوده و نه هم می خواهند که مورد تحقیق قرار گیرند. نیکی هیلی، مشخصاً از روسیه، چین، کیوبا و مصر نام گرفت.

خانم هیلی گفت "ما این اقدام را بخاطری می گیریم که تعهد ما اجازه نمی دهد تا ما بخشی از یک سازمان ریاکار و خودخواۀ باشیم که حقوق بشر را به مسخره می گیرد."

دفتر سخنگوی انتونیو گوتیرش، منشی عمومی ملل متحد با نشر یک اعلامیه گفته است که "منشی عمومی به باقی ماندن ایالات متحده در شورای حقوق بشر ترجیح میدهد. شورای حقوق بشر ملل متحد یک نقش مهم را در ترویج و حفاظت از حقوق بشر در سراسر جهان ایفا می کند."

اما بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسرائیل، از تصمیم ایالات متحده استقبال کرده و گفته است که این اقدام واشنگتن بیانگر این است که قضاوت های قبل از وقت، دیگر بس است.

منتقدین این تصمیم واشنگتن می گویند که خروج ایالات متحده از شورای حقوق بشر ملل متحد، به کشورهایی که سابقۀ خراب در مورد حقوق بشر دارند، اجازه خواهد داد تا اجندای این شورای را باز نویسی کنند و سبب از بین رفتن حقوق بشر در سراسر جهان خواهد شد. اما وزیر خارجۀ ایالات متحده گفته است که این کشور به پیشگامی خود در مورد حقوق بشر، خارج از سازمان ملل متحد ادامه خواهد داد.