اداره رئیس جمهور ترمپ در نظر دارد تا اعطای ویزه به کارآفرینان خارجی را که غرض ایجاد شرکت ها به ایالات متحده می آیند به تاخیر انداخته و در نهایت آن را لغو کند.
این برنامه سال گذشته توسط باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده پیشنهاد شد. هدف آن، فراهم آوری ویزه به آن عده از کار آفرینان خارجی است که شرایط اخذ ویزه برای دخول به امریکا و اجازه اقامت دراز مدت در آن کشور را ندارند، تا شرکت های خود را راه اندازی کنند.
چهره های برجسته بخش تکنالوژی برای این برنامه ویزه به شدت کار کردند تا مهاجران به این کشور آمده، کسب وکار خود را آغاز کرده، سهم خود را برای اقتصاد این کشور ایفا کرده و مشاغل بیشتر را فراهم کنند.
اداره امنیت داخلی امریکا یا "دی ایچ اس" تخمین می زند که تقریبا سه هزار تجارت پیشه هر سال برای این نوع ویزه واجد شرایط خواهند بود.
قرار بود که شروع کار این ویزا هفته آینده عملی شود اما اداره امنیت داخلی امریکا روز سه شنبه با نشر یک اعلامیه از تاخیر تطبیق این برنامه تا ۱۴ مارچ سال ۲۰۱۸ خبر داد.
این برنامه به شهروندان خارجی که قصد آوردن ۲۵۰ هزار دالر را برای سرمایه گذاری در ایالات متحده دارند اجازه می دهد تا ویزه سی ماهه قابل تمدید را برای اقامت در امریکا دریافت کنند و یا قادر به اخذ یک صد هزار دالر کمک حکومتی برای حمایت از طرح های تجارتی شان شوند.
بابی فرانکلین، رئیس انجمن ملی سرمایه گذاری امریکا روز دوشنبه گفت که این تصمیم اداره دونالد ترمپ یک "عمل بسیار مایوس کننده" می باشد.
فرانکلین می گوید در این مقطع زمانی که کشورهای جهان تلاش دارند تا افراد ماهر را برای ایجاد و توسعه شرکت متشبث به جانب خود جلب کنند، اداره دونالد ترمپ در نظر دارد تا برعکس این عمل را انجام دهد.
فرمان اجرایی رئیس جمهور ترمپ
اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده امریکا که بخشی از اداره امنیت داخلی امریکا است میگوید که آن برنامه اعطای ویزه را به خاطر حصول اطمینان از این که مطابق به فرمان اجرایی رئیس جمهور ترمپ باشد، به تاخیر انداخته است.
آقای ترمپ، در روز های اول کارش به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده چند فرمان اجرائیوی را که مرتبط به امور مهاجرت میشد، امضا کرده بود.
سالانه حدود ۸۵۰۰۰ ویزۀ H-1B از طریق لاتری برای کارگران ماهر صادر می گردد. بسیاری از این کارگران جذب شرکت های تکنالوژی می شوند.
اما منتقدین این برنامه ادعا می کنند که شرکت ها از این برنامه استفادۀ نادرست می کنند، زیرا آنان از طریق ویزۀ H-1B کارگران خارجی به خصوص هندی را به امریکا می آورند و این کارگران در مقایسه با کارگران امریکایی، با مزد کمتر کار می کنند.
مسئولین شرکت های تکنالوژی در ایالات متحده استدلال می کنند که برنامۀ ویزۀ H-1B یک ضرورت است، زیرا این برنامه محصلین بخش تکنالوژی را تشویق می کند تا پس از فراغت از تحصیل در امریکا باقی بمانند. این شرکت ها همچنین گفته اند که آنان همیشه قادر نیستند تا به کارگران امریکایی به قدر کافی دسترسی داشته باشند.