ایرانیان نگران چی اند؛ جنگ با امریکا یا اقتصاد؟

اعمال تحریم‌های امریکا، اقتصاد ایران را به آنجا رسانده است که بخش عمده‌ای از جمعیت ۸۰ میلیونی این کشور را برای تهیۀ نیازمندی‌های روزانه، از مواد غذایی گرفته تا دوا، دچار مشکل کرده و ارزش ریال را به پایین ترین سطح در سال های اخیر رسانده است.

خبرگزاری اسوشیتدپرس روز یکشنبه (۱۹ می) گزارشی را نشر کرد که در آن دیدگاه شماری از ایرانیان در بارۀ جنگ احتمالی امریکا با ایران و نیز وضعیت نابسامان اقتصادی آن کشور بررسی شده است.

بر اساس این گزارش، در حال حاضر افکار عمومی، دست کم در تهران، بر سر وقوع جنگ احتمالی با امریکا متفاوت است: بعضی می‌گویند جنگی رخ نخواهد داد و بعضی برای دفاع از ایران در صورت وقوع جنگ ابراز آمادگی می‌کنند؛ اما یک نکته مشترک انکارناپذیر است و آن این که همه نگران بدتر شدن وضعیت اقتصادی استند.

گزارش اسوشیتدپرس حاکی است که اغلب مردم ایران بیشتر از اوضاع اقتصادی نگران اند تا از وقوع جنگ احتمالی میان ایالات متحده و ایران.

سیر نزولی ارزش ریال ایران در برابر اسعار خارجی به ویژه دالر امریکایی وگرانی شدید سبب شده است که پس انداز مردم مصرف شده و نرخ بیکاری در ایران به ۱۲ درصد برسد. بر اساس آمار رسمی، یک چهارم جوانان ایرانی بیکار اند.

با اینحال، شماری از ایرانیان به این باور اند که از سرگیری گفتگوها با ایالات متحده، اقتصاد ایران را در مسیر بهبودی قرار خواهد داد.

برخی از ایرانیان به اسوشیتدپرس گفته اند ایران باید قوی و با شجاعت گفتگوها را با امریکا از سر بگیرد و در عین حال که برای کسب امتیاز تلاش می‌کند ناگزیر امتیازهایی بدهد.

موضوع بحث این روزهای قشر جوان ایران اما، به گزارش اسوشیتدپرس، امکان ترک کشور و زندگی در خارج از ایران است. این خبرگزاری به نقل از شماری از جوانان ایرانی نوشته است که فشارهای فراوان روانی و آینده نامعلوم، راهی جز تلاش برای خروج از ایران و آغاز یک زندگی جدید در خارج از کشور برای جوانان باقی نگذاشته است.