سازمان جهانی صحت روز شنبه ۲۵ جون (چهارم سرطان) اعلام کرد که گرچه شیوع آبلهٔ میمون یک تهدید عمیقاً نگران کننده است اما در حال حاضر شیوع این بیماری "وضعیت اضطراری صحی جهانی" پنداشته نمیشود.
تدروس ادهانوم گیبریسوس، رییس این سازمان روز پنجشنبه کمیتهای از متخصصان صحی را تشکیل داد تا تصمیم بگیرند که آیا بالاترین سطح هشدار سازمان جهانی صحت - وضعیت اضطراری صحی جهانی - را در مورد شیوع آبلهٔ میمون صادر کنند یا خیر.
آقای گیبریسوس پس از بررسی گزارش آنها گفت: "به طور کلی، در گزارش، آنها به من توصیه کرده اند که در حال حاضر این رویداد یک وضعیت اضطراری صحی عامه برای نگرانی بین المللی (PHEIC) نیست. "
اما آقای گیبریسوس بیان داشت که "تشکیل این کمیته بازتابدهندهٔ نگرانی فزاینده در مورد گسترش آبلهٔ میمون در جهان است."
مواردی بیماری آبلهٔ میمون قبلاً فقط در افریقای مرکزی و غربی دیده شده بود، اما سپس در اروپای غربی و شماری از کشورهای دیگر نیز گزارش شده است.
اکنون بیش از ۳۲۰۰ مورد تایید شده و یک مورد مرگ در بیش از ۵۰ کشور به سازمان جهانی صحت گزارش شده است.
این بیماری که نخستین بار در میمونها شناسایی شد، معمولاً از طریق تماس نزدیک گسترش مییابد و پیش از این به ندرت در خارج از افریقا دیده شده بود.
با این حال، با توجه به اینکه این ویروس مانند کروناویروس به راحتی و به سرعت سرایت نمیکند، دانشمندان انتظار ندارند که این شیوع به یک بیماری همه گیر مانند کووید۱۹ تبدیل شود.
آبله میمون معمولاً یک بیماری ویروسی خفیف است و با علایمی چون سردردی، تب و آبلهها که معمولاً از صورت شروع شده و به تمام بدن گسترش مییابد، همراه میباشد.
واکسین خاصی برای آبله میمون وجود ندارد، اما مطالعات نشان میدهند که واکسین مرض چیچک ۸۵ در صد علیه آبلهٔ میمون موثر است.