سازمان جهانی صحت نظارت محیطی پولیو را در افغانستان گسترش داده است

تیم نظارت محیطی ویروس پولیو

به دنبال ثبت چهار واقعۀ مثبت پولیو در شرق افغانستان، سازمان جهانی صحت تلاش‌هایش را برای شناسایی محیط ویروس پولیو در افغانستان افزایش داده است.

سازمان جهانی صحت روز یکشنبه ۱۱ جون (۲۱ جوزا) با نشر تویتی گفته است که سیستم نظارت محیطی برای پولیو همچنان در حال گسترش است.

این سازمان نگاشته است: "ما اکنوندر سراسر افغانستان ۳۷ سایت برای جمع‌آوری نمونه‌های فاضلاب و بررسی موجود ویروس فلج اطفال داریم."

این در حالی است که افغانستان از آغاز سال روان میلادی تا اکنون شاهد ثبت چهار واقعه پولیو بوده است. این واقعات در ولسوالی‌های بهسود، بتی‌کوت، کوت و نازیان ننگرهار ثبت شده است.

وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان گفته است که ننگرهار و همۀ زون شرق افغانستان با خطر بالای فلج اطفال مواجه است، زیرا به گفتۀ این وزارت قبلاً واقعات محیطی ویروس فلج اطفال در آنجا وجود داشته و موجودیت ویروس پولیو در آب‌های کثیف و محیط آلوده تثبیت شده بود.

همچنان این وزارت گفته است که ویروس پولیو در محیط آلوده وجود دارد و زمانی که کودکان در چنین محیط بازی می‌کنند، به پولیو مصاب می‌شوند.

داکتر نیک ولی شاه مومن، رییس مرکز ملی اضطراری عملیاتی پولیو گفته است که راه‌اندازی کمپاین واکسین فلج کودکان به تنهایی کافی نیست، بلکه به گفتۀ او، باید امکانات حفظ الصحه فراهم شود.

به گفتۀ متخصصین، پولیو تداوی ندارد و صرف با رعایت موارد بهداشتی و تطبیق واکسین پولیو می‌توان کودکان را از مصاب شدن به این بیماری نجات داد.

وزارت صحت عامه حکومت طالبان برای مهار گسترش بیماری پولیو تا اکنون چندین دور کمپاین واکسین پولیو را در سراسر افغانستان با همکاری نهادهای بین‌المللی راه‌اندازی کرده است.

به گفتۀ این وزارت، قرار است در کنار کمپاین‌های سرتاسری و فرعی، کمپاین‌های اختصاصی در حوزۀ شرق راه‌اندازی شود تا پاسخ‌دهی به موقع صورت گیرد.

افغانستان و پاکستان در جهان دو کشوری اند که بیماری پولیو در آنها محو نشده است. سال گذشتۀ میلادی دو واقعۀ مثبت پولیو در کنر و پکتیکا در شرق افغانستان ثبت شد. اما در سال ۲۰۲۱، چهار مورد ثبت شده بود.