شاهدان جنگ قومی اتیوپیا را 'حمام خون' توصیف کردند

عکس: آرشیف

در خشونت های اخیر قومی صدها نفر که بیشتر شان مربوط قوم امهارا بودند، در اتیوپیا،‌ دومین کشور پرجمعیت افریقا، کشته شدند.

این کشتار های قومی شهروندان اتیوپیا را به حیرت انداخته است که چرا حکومت فدرال آن کشور در جریان تنش قومی برای محافظت آنان ناکام مانده و چرا اقلیت‌ها به خاطر هویت قومی‌شان آسیب پذیر باقی مانده اند.

انجمن امهارا امریکا (‌The Amhara Association of America) تایید کرده است که ۵۰۳ غیر نظامی در جریان خشونت های قومی در اتیوپیا در ماه جاری کشته شده‌اند و اجساد شماری از کشته شدگان هنوز هم پیدا نشده است.

شماری از بازماندگان کشتارهای دسته جمعی قومی به خبرگزاری اسوشیتید پرس گفته اند که این حملات و کشتار ها کاملاً شبیه "حمام خون" بود.

خبرگزاری اسوشیتید پرس گزارش داده است که مردان مسلح در قریه‌ای واقع در منطقهٔ‌ ارومیا در اتیوپیا حضور یافتند و مردم محل را که از قبل پس از درگیری‌های اخیر بین نیروهای حکومتی و شورشیان به شدت نگران شده بودند، در هراس انداختند.

نور حسین عبدی، یکی از باشندگان این منطقه، به خبرگزاری اسوشیتد پرس گفته است که "تندروان برای ما اطمینان دادند که آنان به ما دست نخواهند زد. آنان گفتند که دنبال ما نیستند. اما در واقع، آنان همهٔ قریهٔ ما را برای کشتار دسته جمعی محاصره کرده بودند. آنچه روز بعد رخ داد، حمام خون بود."

عبدی که در بام یکی از ساختمان ها پنهان شده بود، گفت که کشتار دسته جمعی در اطراف قریهٔ توله،‌ یکی از بدترین کشتار های دسته جمعی در سال های اخیر اتیوپیا بود. این کشتار دسته جمعی به تاریخ ۱۸ جون سال روان میلادی رخ داد.

شاهدان به خبرگزاری اسوشیتد پرس گفته اند که آنان اجساد قربانیان را هنوز هم پیدا می کنند و شماری از کشته‌شدگان را در گورهای دسته جمعی دفن کرده اند.

انجمن امهارا امریکا گفته است که ۴۳۰ جسد تا حال دفن شده اند، اما اجساد سایر کشته شدگان هنوز هم در معرض تجزیه شدن قرار دارند.

احمد قاسم، یکی از دیگر باشندگان منطقه، گفته است که "آنان [افراد مسلح] کودک نوزاد،‌ کودکان، زنان و افراد مسن را کشتند."

انجمن امهارا امریکا گفته است که کشته شدگان شامل یک فرد ۱۰۰ ساله و کودک نوزاد یک ماهه می شود. بر اساس این گزارش، شماری از قربانیان زمانی کشته شدند که در یکی از مساجد پنهان شده بودند.

باشندگان و مقامات منطقهٔ ارومیه گفته اند گروه موسوم به "اردوی آزادی بخش اورومو" مسوول این کشتار ها اند، گروهی که حکومت اتیوپیا آنرا یک سازمان تروریستی اعلام کرده است.

ابی احمد، صدراعظم اتیوپیا، گفته است که نیروهای امنیتی کشورش عملیات نظامی را بر ضد اردوی آزادی بخش اورومو، راه اندازی کرده است، اما بسیاری از شهروندان این کشور پس از کشتار های دسته جمعی در مورد اقدام حکومت به رهبری ابی احمد شک و تردید دارند.

با این حال، شیملیس عبدیسا، رییس منطقه ارومیه، تایید کرده است که تامین امنیت همه مناطق دشوار خواهد بود، اما گفت که عملیات کنونی "توانایی دشمن را برای حرکت از یکجا به جای دیگر فلج خواهد کرد."