برای نخستین بار ۶۰ بانوی بامیانی، فراغت شان را از دو مرکز سواد آموزی، در یکی از مغارههای جوار مجسمۀ تخریب شدۀ صلصال جشن گرفته اند.
آمریت سواد آموزی ریاست معارف بامیان میگوید که این ۶۰ بانو ۹ ماه قبل از سوی دو تن از باشندگان محل به صورت رضاکار در یک مغارۀ تاریک مجسمۀ صلصال شامل دو کورس سواد آموزی شده بودند.
اکنون این بانوان که خواندن و نوشتن را یاد گرفته اند از مقامات میخواهند تا زمینۀ ادامۀ تحصیلات شان در یکی از مکاتب بامیان فراهم شود.
زینب، یکی از فارغین این کورس سواد آموزی دیروز دوشنبه (۸دلو) به رادیوآشنا_صدای امریکا گفت: " پیش از این که سواد خواندن و نوشتن را یاد بگیریم مشکلات زیاد داشتیم، آرزو داشتم که فقط خط خوان شویم کافی است؛ اما حالا میخواهیم که باید پیش برویم و مقامات زمینۀ تعلیمات بیشتر را برای مان فراهم کنند".
این نخستین بار است که دهها بانوی مغاره نشین در بامیان فراغت شان را از کورسهای سواد آموزی در یکی از مغارههای بودا دربامیان؛ با حضور مقامهای محلی جشن گرفته اند.
این برنامه آموزشی در ولایت بامیان توسط، آمریت سواد آموزی ریاست معارف بامیان و برخی از افراد و نهادها بگونه رضاکار به پیش برده میشود.
به گفته مسوولان محلی بامیان، سالانه صدها باشنده این ولایت که آموزش محروم مانده اند با فراگیری آموزش "خواندن و نوشتن" از این مراکز فارغ شده که بیش از ۸۰ درصد آنان در مراکز این ولایت، را زنان تشکیل میدهند.
مومنه، یکی از استادان رضاکار این کورس سواد آموزی گفت که هدف از تدویر این کار برای مغاره نشینان بامیان، ترویج کارهای رضاکارانه در این ولایت است.
خانم مومنه افزود: " هدف ما ترویج کارهای رضاکارانه است و ما باید منتظر این نباشیم که علم و دانش خود را در بدل پول استفاده کنیم، و دلیل دومی من که کورس سواد آموزی را برای این مغاره نشینان ایجاد کردم فقر اقتصادی و نا توانی این مغاره نشینان بوده است".
ریاست معارف بامیان علاقهمندی زنان در این ولایت به یادگیری سواد، را امیدوار کننده میداند.
در همین حال، ریاست معارف بامیان میگوید که زمینهی ادامۀ آموزش این سواد آموزان در مکتب تسریعی "کمک به معارف" فراهم شده است تا از صنف چهارم به درسهای خود ادامه دهند.
ایوب آروین، رئیس معارف این ولایت تاکید کرد که دو باب مکتب تسریعی را در ولسوالی یکه ولنگ و مرکز بامیان برای ادامۀ تحصیل سواد آموزان ایجاد شده تا این افراد، پس از فراغت در این مکاتب جذب شوند.
به گفته مقامهای محلی بامیان تنها در سال جاری، بیش از ۷ هزار باشندگان این ولایت در مراکز آموزشی سواد آموزی سرگرم یادگیری خواندن و نوشتن اند که بیشتر این سواد آموزان را دختران و زنان تشکیل می دهد.