رایزنی بانک جهانی برای توسعۀ افغانستان پس از صلح احتمالی با طالبان

دفتر بانک جهانی در افغانستان اعلام کرد که برای برنامه‌ریزی انکشافی در این کشور پس از توافق احتمالی صلح با طالبان، رایزنی را آغاز کرده است.

بر بنیاد اعلامیه‌ای بانک جهانی، تا حالا چندین دور نشست‌های مشورتی با نمایندگان جامعۀ جهانی و افغانستان برگزار شده است.

هنری کرالی، رییس دفتر بانک جهانی در افغانستان گفت که دست یافتن به توافق صلح می‌تواند زمینۀ رشد اقتصادی پایدار و ایجاد فرصت‌های انکشافی را در این کشور فراهم سازد.

رییس دفتر بانک جهانی در افغانستان افزود: "می‌خواهیم یک سلسله اصول و اولویت‌های بالقوه را شناسایی کنیم تا مبتنی بر آن تصامیم مقتضی و سودمندی در امر طرح یک برنامه اقتصادی بعد از توافق سیاسی روی دست گرفته شود. سر انجام ما در حال حاضر به دنبال جمع آوری نظریات در مورد یک تعداد طرح‌های جدید اقتصادی هستیم که بتواند بستر مطلوب را برای حفظ صلح و فرصت‌های جدید در افغانستان فراهم سازد".

این در حالی است که نهمین دور گفتگوهای زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژه ایالات متحده در امور مصالحه افغانستان با طالبان در دوحه آغاز می‌شود.

آقای کرالی، نیز گفت که تلاش‌ها برای تامین صلح در افغانستان به یک نقطه عطف رسیده است؛ اما به گفتۀ وی، بانک جهانی در روند مذاکرات صلح میان جوانب هیچ نقشی ندارد و در این راستا می‌تواند تحلیل جامع از وضعیت و مشوره‌های تخنیکی ارایه دهد.

او تاکید کرد: "برای ما طرح برنامه‌های اقتصادی آینده در اولویت قرار دارد. دورنمای صلح زمانی بهبود می‌یابد که زمینه برای توسعه اقتصادی پس از توافق صلح مساعد گردیده و فرصت‌های شغلی آن عده افغان‌هایی که که بنابر فقر و بیکاری مجبور به پیوستن به گروه‌های مسلح مخالف دولت می‌شوند، فراهم گردد".

بانک جهانی می‌گوید که در کنفرانس ۲۰۱۸ در ژنیو از آنان تقاضا شد تا یک برنامه جامع را برای هماهنگی پروژه‌های توسعه‌یی و کمک‌های جهانی برای رشد اقتصادی و کاهش فقر در افغانستان پس از توافق صلح ترتیب کند.

رییس این بانک در افغانستان تاکید کرد که رایزنی و گرفتن دیدگاه مردم آنان را کمک می‌کند تا برنامه اقتصادی مبتنی بر نیازمندی‌های شهروندان افغان را روی دست گیرند.

بانک جهانی که برای پایان دادن به فقر جهانی کار می‌کند، برای رشد اقتصادی پایدار و فراهم‌کردن زیربناهای افغانستان فعالیت دارد و تا اکنون در این بشخ نزدیک به ۴.۴ میلیارد دالر به این کشور کمک کرده است.

همچنان، این بانک امور صندوق بازسازی افغانستان را به پیش می‌برد و این صندوق برای بازسازی افغانستان ۱۱.۴ میلیارد دالر سرمایه‌گذاری کرده است.