نابودی هشت برابر ساحه افغانستان جنگلات در جهان

برازیل قطع جنگلات سالانه خود را از ۴٠ هزار کیلومترمربع درسال به ٢٠ هزار در سال کاهش داده است.

جهان در دوازده سال گذشته نزدیک به دو و نیم میلیون کیلومترمربع جنگلات را از دست داده است. در مقابل تنها ٨٠٠ هزار کیلومتر مربع جنگل جدید بوجود آمده است. از سال ٢٠٠٠ تا ٢٠١٢ ساحه از بین رفته جنگل برابر به هشت مراتبه ساحه افغانستان تثبیت شده است.

دلایلی را که سبب از بین رفتن این جنگلات شده است می توان در قطع اشجار، اتش سوزیها، طوفانها وحشرات دانست. این ارقام که از ناسا و قمرمصنوعی لندسات ٧ سروی جیولوژیکی ایالات متحده بدست آمده است اساس یک مطالعه جدید به آن استوار است.

تحقیق کنندگان از ١۴٣ ملیارد پکسل ٦٥۴ هزار تصویررا ترتیب دادند و بعد از آن از مجموعه این تصاویر نقشه ای را ساختند که به اساس آن ساحات از بین رفته و جدید جنگلات دانسته می شود.


درمطالعه انجام یافته پوهنتون ماریلیند، گوگل، پوهنتون دولتی نیویارک، مرکز تحقیقاتی ودز هول، سروی جیولوژیکی ایالات متحده و پوهنتون دولتی داکوتای جنوبی شرکت ورزیده اند.
دردوران این مطالعات، برازیل قطع جنگلات سالانه خود را از ۴٠ هزار کیلومترمربع درسال به ٢٠ هزار در سال کاهش داده است.

متیوهنسن، از پوهنتون ماریلیند که این مطالعات جدید را رهبری میکرد گفت که این تغیرات در اثر مساعی هم آهنگی صورت گرفته که سرعت نابودی جنگلات را کند ساخته و معیاری را برای سایرمناطق جهان بوجود آورده است.

تیم تحقیقی دریافت که در سایرکشورهای جهان سرعت نابودی جنگلات بیشتر شده است. اندازه نابودی جنگلات در اندونزیا دو چند شده چنانچه بین سال ٢٠١٠ تا ٢٠١١ از ١٠ هزار کیلومتر مربع به ٢٠ هزار کیلومترمربع بلند رفته است.

قبل ازین مطالعه، مقایسه ارقام یک کشوربا کشور دیگر تا این اندازه به دقت صورت گرفته نمی توانست.

هنسن می گوید "وقتی از ارقامی کار می گیرید که با شیوه ها و تعریف های متفاوتی آماده شده است درین صورت نتیجه واحدی ازآن بدست آورده نمی توانید. اما با استفاده از لیند سات که وسیله ایست که توسط آن ازمدار قطبین از همه جا عکس هایی با کیفیت همسان گرفته می شود، درین صورت می توان از الگورتم همسان برای جنگلات امازون، کانگو، اندونیزیا و غیره کارگرفت. این درحقیقت پیشرفت اشکاریست که در بخش توانایی های جهانی بوقوع پیوسته است."

نقشه جدید جنگلات همچنان تاثیرات سیاست را روی پوشش نباتی تبارز می دهند.

نقشه در جزیزه بورنوی بخوبی سرحد بین مالیزیا و اندونزیا را نشان میدهد. نقشه نشان میدهد که چگونه در امتداد سرکهای جنگلاتی در مالیزیا درختان بیشتری قطع شده و این کار تا سرحد با اندونزیا دوام یافته است، درحالیکه در اندونزیا بیشتر جنگلات تا ٢٠١٢ دست نخورده باقی مانده بودند.

در ساحل عاج جنگ داخلی در ٢٠٠٢ باعث شد تا نابودی جنگلات در چندین مناطق حفاطت شده طبیعی سرعت زیاد بیابد.

در جنوب شرق امریکا میتود موثرجدیدی بروز کرده است که در آن مالکان زمین به تعقیب قطع درختان به فوریت درختان جایگزین آنرا غرس می کنند.

درین منطقه درجنوب شرق ایالات متحده امریکا سی در صد جنگلاتی که از بین رفته بودند دوباره سبز شده اند. هنسن گفت، این پدیده خوبی است زیرا درین جا به درختان به دیده فصل زراعتی دیده می شود.

در ایالت الاباما، لیند سات نواری از جنگلات از بین رفته را نشان میدهد. وقتی تحقیق کنندگان ارقام همه ساله را مورد ارزیابی قرار دادند، چنین نتیجه گیری شد که این ساحه جنگل در اثر طوفانهای مدهش سال ٢٠١١ از بین رفته است.

گزارش: صدای امریکا
ترجمه: عبدالواجد عادل