رهبران جهان از توافق آتش بس بین اسراییل و حزبالله لبنان که صبح روز چهارشنبه ۲۷ نومبر (هفتم قوس) نافذ شد، استقبال کردند.
پس از دو ماه جنگ تمام عیار میان اسراییل و حزبالله لبنان، دو طرف درگیر به وساطت ایالات متحده و فرانسه روز سه شنبه ۲۶ نومبر به آتشبس توافق کردند.
ایالات متحده و فرانسه
روسای جمهور ایالات متحده و فرانسه روز سهشنبه ۲۶ نومبر (ششم قوس) گفتند که توافق آتشبس میان اسراییل و حزبالله، نه تنها اسراییل را در برابر تهدیدات گروه تندرو حزبالله که از حمایت ایران برخوردار است، محافظت خواهد کرد، بلکه شرایط را برای "آرامش دوامدار" ایجاد خواهد کرد.
جو بایدن، رییس جمهور امریکا، و امانویل مکرون، رییس جمهور فرانسه، با نشر اعلامیهای مشترک گفتند: ''اعلام امروز، جنگ در لبنان را توقف میدهد و اسراییل را از تهدید حزبالله و سایر سازمانهای تروریستی فعال در لبنان مصوون میکند."
بایدن و مکرون در این اعلامیهٔ مشترک همچنین گفتهاند که ایالات متحده و فرانسه با هم کار خواهند کرد تا اطمینان حاصل شود که توافق آتشبس به صورت کامل اجرا شود. رهبران دو کشور همچنین تاکید کردند که آنان مصمم اند که از این منازعه جلوگیری کنند و نگذارند که این جنگ به "یک چرخهٔ خشونت دیگر" تبدیل شود.
اسراییل
بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل از رییسجمهور امریکا به خاطر "میانجیگری در تامین توافق آتشبس" قدردانی کرده و در یک تماس تلیفونی به بایدن گفت که از "درک رهبر ایالات متحده که اسراییل آزادی عمل را در اجرای آن حفظ خواهد کرد" قدردانی میکند.
قبل از تایید این توافق توسط اسراییل، نتنیاهو گفت که "طول آتشبس بستگی به آنچه در لبنان اتفاق می افتد" دارد و این آتش بس به اسراییل اجازه میدهد تا فشار بر حماس را "تشدید" کند و روی "تهدید ایران" تمرکز کند.
لبنان
نجیب میقاتی، صدراعظم لبنان از این آتشبس استقبال کرده و آن را "گام اساسی" در راستای بازگرداندن ثبات در منطقه خوانده است.
میقاتی با ابراز امتنان از میانجیگری فرانسه و ایالات متحده، تعهد حکومت خود را برای "تقویت حضور اردو در جنوب" تکرار کرد.
براساس این توافق نیروهای نظامی و امنیتی لبنان در جنوب مستقر شده و نیروهای اسراییلی عقبنشینی مرحلهوار خود را آغاز خواهند کرد، بدون آنکه خلایی ایجاد شود که حزبالله و سایر گروهها بتوانند این مواضع را تسخیر کنند.
بر اساس این توافق، حزبالله نیز باید از سرحدات جنوبی هممرز با اسراییل عقبنشینی کند و به سمت دریای لیتانی حرکت کند.
ایران
ایران، حامی هر دو حزب الله و حماس، پس از نافذ شدن آتش بس، از "پایان تجاوز اسراییل" در لبنان استقبال کرد.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجهٔ ایران بر "حمایت قاطع ایران از حکومت، ملت و مقاومت لبنان" تاکید کرد.
چین
چین ضمن استقبال از توافق آتشبس گفته است که "به وضعیت فعلی لبنان و اسراییل توجه جدی دارد".
ماو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجهٔ چین گفت: "ما از تمام تلاشها برای کاهش تنشها و دستیابی به صلح حمایت می کنیم و از توافق آتشبس توسط طرفهای درگیر استقبال میکنیم."
قطر
وزارت خارجه قطر در بیانیهای ضمن استقبال از این توافق، ابراز امیدواری کرده است که این انکشاف منجر به توافق مشابه برای توقف جنگ جاری در نوار غزه و حملات اسراییل بر کرانه غربی شود.
اردن
وزارت خارجه اردن گفته است که این آتشبس "یک گام مهم است که باید با تلاش بینالمللی برای پایان دادن به تجاوز علیه نوار غزه و حملات اسراییل در کرانه غربی اشغال شده دنبال شود".
اداره فلسطین
محمود عباس، رییس ادارۀ خودگران فلسطین، با تاکید بر ضرورت اجرای قطعنامه سازمان ملل متحد برای آتشبس در نوار غزه، در بیانیهای گفت: "ما امیدواریم که این گام به توقف خشونت و بیثباتی که منطقه از آن رنج میبرد، کمک کند."
اتحادیه اروپا
اورسلا فون دیر لاین، رییس کمیسیون اروپایی این توافق را"خبر بسیار دلگرم کننده" خواند و گفت که این "امنیت و ثبات داخلی" لبنان را افزایش خواهد داد.
او گفت: "لبنان با کاهش نفوذ حزب الله، فرصتی برای افزایش امنیت و ثبات داخلی خواهد داشت."
سازمان ملل متحد
یک مقام ارشد سازمان ملل متحد از توافق آتش بس استقبال کرد، اما هشدار داد که برای تطبیق این توافقنامه "کار قابل توجهی در پیش است".
جینین هنیس-پلاسچارت، هماهنگ کننده ویژه ملل متحد برای لبنان گفت: "هیچ چیزی کمتر از تعهد کامل و تزلزل ناپذیر هر دو طرف نیاز نیست."
پس از حملات حماس در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ بر جنوب اسراییل، این کشور تقریباً همه روزه با حزبالله درگیر تبادل آتش بوده است. اما اسراییل در اواخر سپتمبر حملات خود را در لبنان تشدید کرد.
نظامیان اسراییل از ۲۳ سپتمبر به اینسو حملات هوایی خود را در لبنان افزایش داده است. این حملات عمدتاً مقرهای حزبالله را در جنوب بیروت و در شرق و جنوب این کشور هدف قرار داده است. اسراییل به تاریخ ۳۰ سپتمبر نیروهای زمینی خود را نیز به لبنان اعزام کرد.
وزارت صحت لبنان بدون تفکیک نظامیان از غیرنظامیان گزارش داده است که از اکتوبر ۲۰۲۳ تا حالا ، ۳۷۵۴ نفر در لبنان کشته و هزاران نفر دیگر زخمی شدهاند. اکثر این افراد پس از تشدید حملات اسراییل بر لبنان-از ماه سپتمبر به اینسو- کشته شدهاند.
حملات حزبالله نیز سبب کشته شدن کم و بیش ۱۰۰ نفر به شمول ۷۰ نظامی اسراییلی در شمال اسراییل و بلندیهای گولان شده است.