در ٢٠١٨ روابط امریکا و پاکستان بهبود اندک داشت

در سال ٢٠١٨ روابط میان واشنگتن و اسلام آباد پس از آن پیچیده تر شد که رئیس جمهور دونالد ترمپ با نشر یک پیام در تویترش، پاکستان را به "فریبکاری و دروغگویی" در کار مبارزه علیه تروریزم متهم کرد.

ریچارد هولسن، فرستادۀ سابق واشنگتن برای افغانستان و پاکستان، میگوید که "هدف آوردن فشار بر پاکستان به خاطر حمایتش از شورشیان در داخل افغانستان بود".

در سال ٢٠١٨، زلمی خلیلزاد، دپلومات سابق امریکایی، که یکی از منتقدین سرسخت پاکستان نیز میباشد، به حیث فرستاده خاص ایالات متحده در امور صلح افغانستان، تعین شد.

تحلیلگران تقرر خلیلزاد را ادامۀ فشارهای واشنگتن بر اسلام آباد میخوانند.

از جانب دیگر، در ماۀ جولای همین سال، حزب تحریک انصاف پاکستان به رهبری عمران خان، توانست تا در انتخابات عمومی آن کشور برنده شود و یک حکومت جدید را تشکیل داد.

اما مدت نگذشت که حکومت عمران خان با بحران مالی دچار شد. حکومت عمران خان از صندوق بین المللی پول تقاضای پول کرد تا قرضه های خود را به وام دهندگان مثل چین بازپرداخت کند.

اما مایک پمپیو، وزیرخارجه ایالات متحده، گفت که به پاکستان اجازه داده نخواهد شد که میلغ تامین شده از صندوق بین المللی پول را به چین بدهد.

تحلیلگران میگویند که کشیدگی در روابط میان ایالات متحده و پاکستان، در طول سال ٢٠١٨ موجود بود و می افزایند که برعلاوه سایر موضوعات، این کشیدگی تاحد زیاد به موضوع افغانستان بستگی داشته است.

به گفته تحلیلگران، بدون مبارزه صادقانه پاکستان علیه تروریزم، پیچیدگی در روابط میان واشنگتن و اسلام آباد ممکن در سال ٢٠١٩ نیز ادامه داشته باشد.

Your browser doesn’t support HTML5

در سال ٢٠١٨ روابط واشنگتن و اسلام آباد بهبود اندک داشت