رحمت الله، دهقان در ولسوالی بهارک ولایت بدخشان میگوید که پس از ممنوعیت کشت کوکنار از سوی حکومت طالبان، با کشت غله و میوه مخارج زندگی خود را تامین کرده نمیتواند..
شماری از دهقانان در ولایت بلخ که در زمینهای خود زردک کشت کرده اند از حاصلات این سبزی نسبت به کوکنار راضی اند و از حکومت طالبان میخواهند که در کنار ایجاد سردخانه، زمینه صادرات محصولات زراعتی آنان را فراهم کنند.
بورد کرکت افغانستان به ارزش یک و نیم میلیون افغانی کار ساخت اکادمی کرکت را در ولایت بدخشان آغاز کرده که بر بنیاد گفتههای مسوولان این نهاد، در این اکادمی بازیکنان جوان پس از آموزش و تمرینات در مسابقات ملی و بین المللی شرکت خواهند کرد.
عبدالله، یکی از باغداران در ولسوالی چمتال ولایت بلخ میگوید که با وجود آنکه حاصلات باغ او در بازار نسبت به تریاک به قیمت ناچیز به فروش میرسد، ترجیح داده که به جای کشت کوکنار به باغداری بپردازد.
شماری از دهقانان در ولایت بلخ که در زمینهای خود سویابین کشت کرده اند با ابراز رضایت از حاصلات آن میگویند که این کشت ضمن عاید مناسب، برای زمینهای شان مفید بوده و زمین ها را برای کشت در فصل های بعدی آماده میسازد.
در حالیکه ریاست زراعت ولایت بدخشان از توزیع بیش از یک میلیون نهال هنگ برای ۱۴۶ دهقان در دو ولسوالی ولایت بدخشان خبر داده است، دهقانان دریافت کنندۀ این کمک میگویند که با پرورش هنگ آشنایی ندارند و باید برای شان آموزش داده شود.
وزارت داخلۀ حکومت طالبان به گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد در مورد افزایش کشت کوکنار در افغانستان واکنش نشان داده و یافتههای آن را "دور از حقیقت" خواند.
محمد طیب، که در یکی از فارمهای گاوداری در شهر کابل کار میکند از شهروندان افغانستان میخواهد که با استفاده از تولیدات لبنی وطنی صنعت فارم داری را حمایت کنند تا زمینه کار برای جوانان بیشتر در داخل کشور فراهم شود.
حسیب الله، یک تن از باغداران در ولایت کابل میگوید که ناتوانی اقتصادی مردم و همچنان بسته ماندن راههای ترانزیتی در فصل حاصلات میوه، سبب شده که میوههای آنان به قیمت ارزان فروخته شده و زیان ببینند.
شماری از دهقانان در ولایت بلخ که در زمین های خود پنبه کشت کرده اند با شکایت از امراض زراعتی، از حکومت طالبان میخواهند که برای آنان ادویه و تخمهای با کیفیت پنبه توزیع کند تا حاصلات شان افزایش یافته و عاید خوبی به دست آورند.
شماری از دهقانان در ولسوالی چهارآسیاب ولایت کابل با شکایت از نبود کمکهای حمایوی حکومت طالبان و موسسات زراعتی میگویند که در جریان سالهای اخیر فقط یک بوری گندم و دو بوری کود کیمیاوی کمک دریافت کرده اند.
شماری از دهقانان در ولایت بدخشان که پس از محو کشتزارهای کوکنار در زمین های خود شالی کشت کرده از مشکلاتی چون کمبود آب و همچنان ناتوانی اقتصادی برای خرید تخم های اصلاح شده بذری و کود کیمیاوی شکایت دارند.
ادامۀ مطلب