عبدالهادی، ۱۶ ساله کارگر یکی از فارم های بادرنگ در ولایت کابل میگوید که به دلیل مشکلات اقتصادی از رفتن به مکتب باز ماند و ناگزیر شد که به انجام کارهای شاقه رو آورد.
قربان خان، دهقان ۵۰ میگوید که پس از آنکه مزارع کوکنار او از سوی نیروهای حکومت طالبان محو شد، در زمین های خود شالی کشت کرد و امسال حدود ۱۵۰ سیر حاصل از آن برداشت کرده است.
نذیراحمد، یکی از باشندگان ولایت بدخشان با هزینه شخصی یک فارم کوچک تولید و پرورش ماهی را در ولسوالی کشم این ولایت ایجاد کرده و در تلاش رشد و توسعۀ صنعت پرورش ماهی در این ولایت است.
مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری حکومت طالبان در ولایت بلخ که در مراسم تهداب گذاری یک مرکز القاح مصنوعی گاوها اشتراک کرده بودند، میگویند که این مرکز قرار است تا چهار ماه آینده به بهره برداری سپرده شود و مالداران را در نسل گیری گاوهای بدون امراض کمک کرده و همچنان سبب افزایش محصولات لبنی شود.
وزارت امور داخلۀ حکومت طالبان گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC) در مورد افزایش ۳۰ درصدی تولید تریاک در افغانستان در سال ۲۰۲۴ را رد کرده و آن را بیاساس دور از حقیقت خوانده اس
شماری از کارگران فارمهای بادرنگ در شهر کابل با شکایت از عدم پشتیبانی حکومت طالبان از دهقانان میگویند که این حکومت با وجود جمع آوری مالیه و عشر، در قسمت بازاریابی برای محصولات و فراهم ساختن ادویه زراعتی با آنان همکاری نکرده است.
محمد علی، یک تن از دهقانان در ولایت کابل میگوید که به دلیل بیکاری، زمینهای دیگران را به اجاره گرفته و در آن پیاز و پالک کشت کرده، اما امسال این محصولات بازار مناسب فروش نداشته و او توان پرداخت پول اجاره زمینها را ندارد.
ویس الله، دهقان در ولایت بدخشان میگوید که در دو سال اخیر قیمت تریاک بلند رفته و این امر سبب شده که دهقانان به کشت کوکنار تشویق شوند. اما مسوول عملیات محو کشتزارهای کوکنار در بدخشان می گوید که دهقانان به جای کشت کوکنار، باید در زمین های خود غله جات و حبوبات کشت کنند.
دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC) با نشر گزارشی گفته است که در سال جاری میلادی، ۴۳۳ تن تریاک در افغانستان تولید شده که در مقایسه با سال گذشته، افزایش ۳۰ درصدی را نشان میدهد.
محمد ايوب حسینی، یک تن از دهقانان سبزیجات در غرب شهر کابل میگوید که حاصلات ترکاریاش به دلیل کاهش قدرت خرید مردم به فروش نمیرسد و از این رو ناگزیر است که آن را به قیمت نازل به فروش برساند.
امرالله، یک تن از باغداران در ولایت بدخشان میگوید که پس از ممنوعیت کشت کوکنار از سوی حکومت طالبان، به باغداری رو آورده، اما در این عرصه با مشکلاتی چون نبود ادویه و سردخانه روبه رو است.
رحمت الله، دهقان در ولسوالی بهارک ولایت بدخشان میگوید که پس از ممنوعیت کشت کوکنار از سوی حکومت طالبان، با کشت غله و میوه مخارج زندگی خود را تامین کرده نمیتواند..
ادامۀ مطلب