شماری از مالکان گلخانهها در شهر کابل از نبود بازار فروش و کاهش قیمت محصولات گلخانههای شان شکایت دارند.
شماری از دهقانان در ولایت فاریاب می گویند که هر سال کشتزارهای زراعتی آنان را امراض مختلف گیاهی از جمله شکرک متاثر میکنند و از حکومت طالبان می خواهند که در قسمت توزیع ادویههای با کیفیت با آنان همکاری کند.
شماری از دهقانان در ولایت غزنی که در زمینهای شان شرشم کاشته اند، این گیاه را بدیل مناسب کشت کوکنار میدانند، اما از نبود بازار برای فروش این محصول زراعتی شکایت دارند.
فروشندگان ادویه های زراعتی در شهر مزارشریف می گویند که همزمان با فرارسیدن فصل کشت گندم، میزان فروش دواهای زراعتی به خصوص ویتاواکس که در میان دهقانان به نام دوای "سیاه قاق" مشهور است، افزایش یافته است.
عبدالودود، یک تن از دهقانان در ولسوالی کشم ولایت بدخشان می گوید که به دلیل نبود سردخانه همه ساله محصولات زراعتی آنان فاسد می شود و اگر در نزدیک خانه و زمین های زراعتی دهقانان سردخانه ها ایجاد شود، بخشی زیادی از مشکلات دهقانان این ولسوالی حل خواهد شد.
شماری از دهقانان در ولسوالی سیاه گرد ولایت پروان می گویند که کمبود آب و افزایش آفتهای نباتی در این ولسوالی سبب شده که حاصلات آنان به گونۀ چشمگیر کاهش یابد. به گفتۀ این دهقانان، مشکلات یاد شده آنان را واداشته که بیشتر به باغداری رو آورده و در زمین های خود نهال غرس کنند.
حفیظ الله نیکبین، باشنده ولایت غزنی و مالک چند فارم سمارق می گوید که سمارق بدیل مناسبی به جای کشت کوکنار است که با کمترین هزینه در چهار فصل سال حاصل میدهد.
شماری از باغداران در ولایت غزنی میگویند که امسال حاصلات سیب نسبت به سال های قبل کاهش چشمگیر داشته و از سویی هم، محصولات آنان به قیمت مناسب در بازار به فروش نمی رسد، اما ریاست زراعت حکومت طالبان در این ولایت ادعا دارد که برای ایجاد بازار فروش تلاش کرده است.
شماری از دهقانان در ولایت فاریاب که در زمین های خود کنجد کشت کرده اند، میگویند که حاصلات کنجد در مقایسه با کوکنار بهتر بوده و عاید خوب نیز از آن به دست می آورند.
شماری از معتادان تحت درمان در ولایت بدخشان از حکومت طالبان می خواهند که با بهبودی کامل و مرخص شدن آنان از مراکز ترک اعتیاد، زمینۀ کار را برای شان ایجاد کند.
جواد فاضلی، باشندۀ ولسوالی چمتال ولایت بلخ، می گوید که با فعال ساختن آسیاب صنعتی یا دیزلی در این ولسوالی برای خود زمینه کار را فراهم ساخته است.
شماری از دهقانان در ولایت فاریاب می گویند که بازار فروش خربوزهٔ گرمک خوب است و از مسوولان حکومت طالبان خواستند تا در بخش رونق کشت این محصول و خرید کودهای کیمیاوی آنان را حمایت کنند.
ادامۀ مطلب