افزایش سرقتها و راه گیریهای مسلحانه امنیت و آرامش شهروندان کابل را برهم زده است.
شهروندان میگویند که اکثر سرقتهای مسلحانه در شب انجام میشود و بعد از غروب خورشید، هیچ کوچهای در شهر کابل امن نیست.
هاشم هدایت، یکی از کسانی است که شب هنگام هدف دستبرد و سرقت مسلحانه قرار گرفته است. او به صدای امریکا گفت که همراه با دوستش در مسیر برگشت از خانۀ یکی از دوستانش در"شهرک امید سبز" در حوالی ساعت ۹ شب دو نفر مسلح راه شان را گرفتند.
آقای هدایت افزود "ابتدا چند تا فیر کردند تا ما را متوقف کنند، بعد آمدند و تلفن و هرچه داشتیم را از ما گرفتند."
شاه محمود در شهر کابل تاکسی رانی می کرد. او میگوید چند هفته قبل دو مسافر را از منطقه شهرنو کابل سوار کرد تا به خیرخانه برساند.
او گفت که "از من خواستند که آنها را تا داخل کوچه برسانم. همین که داخل کوچه کمی پیش تر رفتم، یکی از آنها تفنگچهاش را پشت گردنم گذاشت و گفت ایستاد کن. دومی نیز برچهاش را کشید و چند برچه زد."
شاه محمود افزود با کمک مردم محل به شفاخانه رسیدم اما سارقان موترم را دزیدند.
او میگوید که بعد از این اتفاق دیگر هرگز شب کار نکرده و پیش از غروب آفتاب کار را متوقف کرده و به خانهاش بر میگردد.
عوامل سرقتهای مسلحانه در کابل
عتیق الله امرخیل، آگاه مسایل نظامی به صدای امریکا گفت باندهای مافیایی ، بیکاری جوانان و فساد موجود در نهادهای امنیتی در افزایش سرقتهای مسلحانه در شهر کابل نقش عمده دارد.
آقای امرخیل اضافه می کند که بیکاری موجب می شود تا جوانان جذب گروههای مافیایی و تهبکار شده و به سرقت های مسلحانه روی آورده و فساد در نهادهای امنیتی زمینه را برای گروه های مافیایی و سارقان فراهم کرده است.
اقدامات وزارت داخله
نجیب دانش، سخنگوی وزارت امور داخله افغانستان به صدای امریکا گفت که در حال حاضر تمرکز وزارت امور داخله، روی کاهش جرایم جنایی است که یک بخش آن، سرقتهای مسلحانه است.
او افزود که این وزارت از شکایت مردم از سرقت اموال و تلفنهای شان توسط سارقان مسلح، آگاه است و تمرکز اصلی وزارت این است که اینگونه جرایم کاهش یابد.
آقای دانش گفت که اقدامات وزارت داخله برای جلوگیری از سرقتهای مسلحانه شامل تقویت نهادهای کشفی و منع رفت و آمد افراد موتور سایکل سوار در بعضی از ساحات شهر کابل خواهد بود.