هندوها و سیکهای افغان که اکنون شمار اندکشان در افغانستان زیست دارند، روز گذشته یک بار دیگر از سوی شاخهٔ خراسان گروه داعش هدف قرار گرفتند.
به دنبال آن حمله، شماری از رسانهها گزارش دادند که گویا حکومت هند تصمیم گرفته است تا به این اقلیتهای دینی به گونهٔ فوری ویزههای الکترونیکی صادر کند.
اما نریندرسینگ خالصه، نمایندهٔ پیشین هندوها و سیکها در ولسی جرگۀ افغانستان، به صدای امریکا گفت که اعضای این اقلیت از ماهها به اینسو در انتظار ویزۀ هند اند.
آقای خالصه افزود: "هفت ماه پیش ما لست ۲۰۰ نفری را به دولت هند فرستادیم و درخواست ویزه کردیم، اما تا حال هیچ چیز از دولت هند نشنیدیم. ما هم شنیدیم که هند ویزه میدهد، مگر تا حالا هیچ موضع رسمی در این باره نیست."
بر بنیاد آمار گزارش شده، شمار هندوها و سیکها پیش از آغاز جنگها در افغانستان در حدود ۲۰۰ هزار بود؛ اما اکنون که بیش از ۹۹ درصد آنان مهاجر شده اند، تنها دو خانوادهٔ هندو و ۱۷ خانواده سیک در افغانستان باقی مانده و در انتظار به دست آوردن ویزهٔ هند اند تا از این کشور خارج شوند.
به دنبال سقوط جمهوریت در افغانستان، حکومت هند شمار زیادی از هندوها و سیکهای افغان را به هند انتقال داد.
بربنیاد آمار ارایه شده، هندوها و سیکهای افغانستان در ۳۲ ولایت (به جز بدخشان و پنجشیر) ۱۶۲ معبد داشتند؛ اما بیشتر از ۱۰۰ معبد آنان غصب شده است.
اما آنچه که هندها و سیکهای افغانستان را بیشتر نگران ساخته است و مصمم به ترک کشور شان کرده، حملات هدفمند بر آنان است.
حملۀ روز شنبه بر معبد سیکهای افغانستان در کابل، چهارمین حمله بر این اقلیت در سالهای اخیر بوده است.
در حملههای سالهای اخیر بر هندها و سیکهای افغانستان بیش از ۴۰ هندو و سیک افغانستان جان باخته اند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان، در صفحه تویترش حملهٔ روز گذشته را محکوم کرد و از اقدامات این گروه برای گرفتاری عاملان این رویداد خبر داد.
نریندر سینگ خالصه به صدای امریکا گفت: "امارت میخواهد که ما بمانیم، اما کدام تضمینی وجود ندارد، پالیسی معلوم نیست که چگونه از ما حفاظت میکنند. همان بهتر است که ما خود را بیرون کنیم."
مشکلات هندوها و سیکها
عبدالله احمدزی، رییس بنیاد آسیا برای افغانستان، میگوید که مشکلات هندوها و سیکهای افغانستان پس از سقوط حکومت نجیب الله، رییس جمهور اسبق افغانستان، و آمدن مجاهدین آغاز شد و بیشتر جایدادهای آنان غصب شدند و زمینههای کار و آموزش شان محدود شد.
آقای احمدزی افزود: "پس از فروپاشی دوره اول طالبان هم غصب جایدادهای هندوان و سیک های افغانستان ادامه داشت؛ اما در دوره جمهوریت هم تلاشی برای برگردانیدن جایدادها، آزادیهای اجتماعی و اعاده حیثیت هندوان و سیکهای افغانستان وجود نداشت و حد اقل من ندیده ام و سندی هم در این باره وجود ندارد."
در حملهٔ روز گذشته بر معبد سیکها که مسوولیت آنرا شاخهٔ خراسان گروه داعش بر عهده گرفت، دو نفر کشته و هفت نفر دیگر زخمی شدند.