وزارت خارجۀ حکومت طالبان از بازگشایی سفارت عربستان سعودی در کابل استقبال کرده و بر تامین امنیت دپلوماتان و کارمندان این سفارت تاکید کرده است.
وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان میگوید که قرار است شاهراه سالنگ پس از چندین هفته کار، روز سهشنبه ۲۴ دسمر (چهارم جدی) به روی تمامی موترهای باربری و مسافربری باز شود.
عربستان سعودی روز یکشنبه ۲۲ دسمبر (دوم جدی) فعالیتهای سفارت خود در افغانستان از سرگرفت؛ ریاض پس از مسلط شدن مجدد طالبان در اگست ۲۰۲۱، فعالیت سفارت خود در کابل را متوقف کرده بود.
مرکز خبرنگاران افغانستان میگوید که هفت خبرنگار و کارمند تلویزیون آرزو در کابل که توسط ادارۀ استخبارات طالبان بازداشت شده بودند، ناوقت روز جمعه ۲۱ دسمبر (اول جدی) دوباره با قید ضمانت از بند رها شده اند.
هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان در یک فرمان تازه به وزارت داخلۀ حکومت این گروه دستور داده است که قاچاقبران انسان را شناسایی، تعقیب و بازداشت کرده و به محاکم نظامی معرفی کنند، اما مدت مجازات زندان برای قاچاقبران را نیز مشخص کرده است.
برنامۀ انکشافی سازمان ملل متحد (UNDP) میگوید که برای رشد اقتصاد خانوادهها، در حال حاضر از ۸۰هزار تجارتهای کوچک تحت رهبری زنان در افغانستان پشتیبانی میکند.
رسانه های تحت کنترول حکومت طالبان میگویند که ملا هبتالله آخندزاده، رهبر این گروه از ستره محکمه این حکومت خواسته است تا محکمهٔ ویژه را برای اجرای حقوق بازنشستگی کارمندان متقاعد و برحال دولت ایجاد کند.
همزمان با دومین سال بسته شدن دروازههای پوهنتونها به روی دختران و ممنوعیت کار زنان در سازمانهای غیردولتی از سوی طالبان، انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده نگرانی خود را نسبت به این محدودیتها ابراز کرده و از طالبان خواسته است تا فوراً تمامی فرامین در مورد محدودیت حقوق زنان را لغو کنند.
سفارت امریکا برای افغانستان بار دیگر از تشدید بحران بشری در این کشور ابراز نگرانی کرده و گفته است که در حال حاضر، میلیونها نفر در این کشور با چالشهای اقتصادی و بشردوستانۀ غیرقابل تصور روبرو اند.
فصیحالدین فطرت، لوی درستیز وزارت دفاع حکومت طالبان به تصمیم تازۀ این گروه در مورد منع آموزش دختران در انستیتیوتهای طبی واکنش نشان داده و گفته است که فراگیری علم طبابت در یک نظام "فرض عین" است.
فرستادگان و نمایندگان ویژه شماری از کشورها و جامعه جهانی برای افغانستان از جمله ایالات متحده در بیانیهٔ مشترک، ممنوعیت تحصیل زنان و دختران افغان در انستیتیوتهای طبی را یک نگرانی جدی خوانده اند.
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) میگوید که پس از اعلام مقامهای ایرانی برای اخراج بیش از دو میلیون مهاجر افغان در ماههای اخیر، روند اخراج اجباری شهروندان افغانستان از آن کشور بیشتر شده است.
ادامۀ مطلب