لینک های دسترسی

Breaking News

مبارزه با مواد مخدر در غزنی؛ باشندگان: اقدام بسنده و جدی نشده است


باشندگان شهر غزنی ادعا دارند که در یک سال گذشته پس از تسلط طالبان بر افغانستان در بخش مبارزه با مواد مخدر در آن ولایت اقدامات جدی صورت نگرفته است، اما مقام‌های محلی گروه طالبان می‌گویند که شماری از قاچاقچیان مواد مخدر بازداشت و معتادان برای درمان جمع‌آوری شده است.

پس از مسلط شدن گروه طالبان در اگست سال ۲۰۲۱ بر افغانستان، و توقف کمک‌های جامعهٔ بین المللی به افغانستان، کمک به دهقانان افغان متوقف شد و طالبان نیز به دهقانان اجازه دادند که حاصلات کشتزارهایی را بردارند که پیش از صدور فرمان این گروه کوکنار کاشته شده بود.

رهبر طالبان به تاریخ سوم اپریل سال روان میلادی با صدور فرمانی کشت کوکنار را ممنوع اعلام کرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان با اشاره به متن این فرمان گفت: "کشت، تولید و فروش مواد مخدر در سراسر افغانستان به گونه مطلق منع گردیده است."

هرچند در این مدت تلاش هایی برای محو این پدیده و جمع آوری معتادان از مراکز شهرها از جمله از ولایت غزنی جریان داشت؛‌ اما به گفته باشندگان این ولایت این تلاش‌ها بر کاهش معتادان هیچ تاثیری نگذاشته و برعکس حضور معتادان در شهر و نواحی آن بیشتر شده است.

عبدالظاهر باشنده غزنی می‌گوید: "طرف شهر کهنه پر از معتادین است هیچ گونه تغییراتی در جمع‌آوری دیده نمی‌شود امارت اسلامی باید تلاش کند تا تمام معتادین را جمع کند و به یک جای مشخص و به شفاخانه درمانی انتقال دهد و درمان کند. اول باید ریشه اصلی شان قاچاقبران را بازداشت کند. زمانی که قاچاقبران بازداشت شد مواد به دسترس معتادان قرار نمی‌گیرد. خود به خود کم می‌شود."

اما گل آغا، یک تن از باشندگان شهر غزنی ضمن استقبال از روند جمع آوری معتادان در آن شهر می‌گوید: "ما از روند جمع‌آوری معتادان استقبال می‌کنیم زیرا معتادین در شهر و کوچه و پس کوچه باعث آزار و اذیت مردم می‌شود. خواهش ما از حکومت این است که کسانی را که خرید و فروش مواد را انجام می‌دهند بازداشت کنند و ریشه اصلی را از بین ببرد."

مقام های محلی حکومت طالبان در ولایت غزنی هم نگرانی باشندگان ولایت غزنی را تایید می کنند؛ اما بر ادامه تلاش‌ها به منظور موفق شدن روند جمع آوری معتادان و درمان آنان تاکید دارند.

گل احمد فریادی، مدیر مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیۀ ولایت غزنی می گوید: "طی یک سال گذشته در ولایت غزنی بیش ۱۱۰۰ معتاد به مواد مخدر جمع‌آوری شده که از این میان حدود ۹۲۱تن شان صحت یاب گردیده و نزدیک به ۲۰۰ قاچاقبر بزرگ و کوچک بازداشت و به پنجه قانون سپرده شده است. کشت خشخاش در ولسوالی های ناوه و اجرستان کم شده و ما تلاش می‌کنیم که به صفر تقرب دهیم."

در نظام جمهوریت ۸۸ مرکز درمان در سراسر افغانستان برای معتادین وجود داشت که بربنیاد گفته های طالبان حدود نیمی از این مراکز به دلیل کمبود امکانات مالی و دارو بسته شدند.

این در حالی است که در آستانه یک سالگی حکومت طالبان، رییس برنامه توسعه سازمان ملل متحد در افغانستان اعلام کرد که بیشتر از ۲۲۰ هزار هکتار زمین زیر کشت خشخاش رفته است که۱۰ درصد خاک زراعتی افغانستان را تشکیل می دهد.

XS
SM
MD
LG