حکومت طالبان گفته است که در سفر مقامهای ادارهٔ خط آهن افغانستان به پاکستان در مورد احداث خط آهن "ترانس افغانستان" صحبت شده است.
به نقل از خبرگزاری باختر که زیر ادارهٔ طالبان است، در سفر بخت الرحمان شرافت، سرپرست ادارهٔ خط آهن حکومت طالبان به پاکستان، با ظفر زمان رانجا، معاون وزارت خط آهن پاکستان در مورد این پروژهٔ خط آهن بحث شده است.
بر اساس این گزارش، دو طرف بر همکاری بیشتر در زمینهٔ آغاز مطالعات فنی و ساختن خط آهن "ترانس افغانستان" تاکید کرده اند.
طرح احداث این خط آهن که از شهر مزار شریف آغاز شده و تا گذرگاه مرزی تورخم ادامه مییابد، در سال ۲۰۱۸ ارایه شده بود.
با احداث این خط آهن، کشورهای آسیای مرکزی از طریق افغانستان به پاکستان و از آنجا به آبهای اقیانوس هند راه پیدا میکنند.
خبرگزاری باختر از قول ظفر زمان رانجا گزارش داده است که پاکستان و اوزبیکستان متعهد اند تا هزینههای مطالعات فنی این خط آهن را مشترکاً بپردازند.
هزینهٔ ساختن خط آهن ترانس افغانستان یا ترمذ-مزار شریف-کابل-پشاور که ۵۷۳ کیلومتر طول دارد حدود ۴.۸ میلیارد دالر تخمین شده است.
حکومت پیشین پاکستان به رهبری عمران خان برای احداث این خط آهن مبلغ ۴.۵ میلیارد دالر از بانک جهانی قرضه خواسته بود. در آن زمان مقامهای پاکستانی گفته بودند که افزون بر قطارهای باربری، قطارهای تیزرفتار مسافربری نیز روی این خط آهن حرکت خواهد کرد.
با مسلط شدن طالبان بر افغانستان، روابط پاکستان و چین با حکومت طالبان نزدیک شده و تقویت یافته و هر دو کشور برای بهبود اقتصاد افغانستان و تعامل با طالبان تاکید داشته اند.
هرچند به نظر میرسد که حملات اخیر تحریک طالبان پاکستان که به ادعای مقامهای پاکستانی از افغانستان هماهنگ و منسجم میشود و نیز حملهٔ اخیر داعش بر شهروندان چینی در کابل شاید سبب سردی روابط دو کشور با افغانستان زیر سلطهٔ طالبان شود.