لینک های دسترسی

Breaking News

هیدر بار: ملل متحد زنان افغان را در نشست بعدی دربارۀ افغانستان مشارکت کامل بدهد


عکس آرشیف از تظاهرات زنان در افغانستان
عکس آرشیف از تظاهرات زنان در افغانستان

هیدر بار، مسوول حقوق بشر و زنان در سازمان دیدبان حقوق بشر بر مشارکت کامل زنان در نشست آیندۀ ملل متحد در مورد افغانستان تاکید کرده است.

او به نقل از سخنگوی منشی عمومی ملل متحد گفته که انتونیو گوتیرش، محدودیت‌های اخیر طالبان بر زنان را وحشتناک توصیف کرده است. همچنان سخنگوی گوتیرش گفته است که زندگی در افغانستان غیرقابل تصور است.

به دنبال این اظهارات، هیدر بار امروز چهارشنبه ۲۴ جنوری (چهارم دلو) در شبکۀ اجتماعی ایکس از این ابراز خرسندی کرده است که منشی عمومی ملل متحد وحشت زنان افغان را درک می‌کند.

بار تاکید کرده است: "گام بعدی این است که او (گوتیرش) از زنان افغان - به عنوان شرکت‌کنندگان کامل - به نشست نمایندگانی که در مورد افغانستان برنامه‌ریزی کرده است، دعوت کند."

هیدر بار گفته است که بحران زنان و دختران در افغانستان از دو جهت عمیق‌تر می‌شود، یکی اینکه طالبان اغلب سیاست‌های توهین‌آمیز جدیدی را صادر می‌کنند و دوم اینکه اجرای سیاست‌های موجود که به‌ طور پیوسته تشدید می‌شوند، کمتر قابل مشاهده و خطرناک‌تر است.

به گفتۀ این مقام سازمان دیدبان حقوق بشر، ممکن ملل متحد در ماه فبروری میزبان دومین نشست دربارۀ افغانستان باشد.

پیش از این استفانی ترمبلی، معاون سخنگوی منشی عمومی ملل متحد تایید کرده بود که قرار است این سازمان به زودی یک نشست مشورتی را در مورد افغانستان با حضور نمایندگان ویژه کشورها در قطر برگزار کند.

به گفتۀ ترمبلی، هدف این نشست ایجاد اجماع بین‌المللی در مورد یک نقشه راه و بحث در مورد توصیه‌‌های هماهنگ‌کنندۀ مستقل و بازرس ویژۀ این سازمان خواهد بود.

ملل متحد در اوایل ماه می سال گذشته میلادی نیز نشست دو روزه را در مورد افغانستان در عقب در‌های بسته در دوحه، پایتخت قطر، بدون حضور نمایندگان طالبان برگزار کرد.

این سازمان در آن زمان گفته بود که هدف این نشست "دستیابی به یک تفاهم مشترک جامعه بین‌المللی در مورد چگونگی تعامل با طالبان" است.

احترام به حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و دختران، تشکیل حکومت همه شمول، مبارزه با تروریزم و قاچاق مواد مخدر، موضوعات مهم مورد بحث در نشست قبلی ملل متحد در مورد افغانستان بود.

نمایندگان چین، فرانسه، آلمان،‌ هند، اندونیزیا، ایران، جاپان،‌ قزاقستان، قرغیزستان، ناروی، پاکستان، قطر، روسیه، عربستان سعودی، تاجیکستان ،‌ترکیه، ترکمنستان، امارات متحدهٔ عرب، بریتانیا، ایالات متحده، اوزبیکستان، اتحادیهٔ اروپا و سازمان همکاری اسلامی در آن نشست ملل متحد اشتراک داشتند.

گروه

XS
SM
MD
LG