سازمان بینالمللی مهاجرت روز سه شنبه ۲۶ مارچ (هفتم حمل) با نشر گزارشی گفت که در یک دهۀ پسین ۶۴هزار پناهجو و مهاجر در جهان در مسیرهای مهاجرت جان باخته اند.
بر اساس آمار این سازمان ۳۶هزار نفر این پناهجویان غرق شده اند که ۲۷هزار نفر آنان در بحیرۀ مدیترانه و در مسیر سفر از شمال افریقا به سمت قارۀ اروپا جان باخته اند.
سازمان بینالمللی مهاجرت گفته است که این ارقام ممکن "بخشی از آمار واقعی" تلفات مهاجران و پناهجویان باشد، زیرا به گفتۀ این نهاد، بخش زیاد اطلاعات در این مورد نامکمل است.
اندری گارسیا بورجا، تحلیلگر اطلاعات در سازمان بینالمللی مهاجرت، به خبرنگاران در برلین گفت که بحیرۀ مدیترانه "منطقۀ به شدت خطرناک بوده و سفر در این مسیر بینهایت خطرناک" است.
بورجا گفت که آمار تلفات در بحیرۀ مدیترانه، در مقایسه با سایر مناطق دقیقتر و نزدیک به واقعیت است، زیرا به گفتۀ او، گردآوری اطلاعات و تدقیق و نظارت بر آن در ساحاتی مانند صحرای افریقا بسیار دشوار است.
او افزود که هویت دو سوم قربانیان ناشناخته بوده و به گفتۀ او، در بیش از نصف موارد، کارمندان سازمان بینالمللی مهاجرت حتا قادر نشده اند که جنسیت یا سن پناهجویان یا مهاجران جان باخته را تثبیت کنند.
بیشتر این مهاجران از کشورهای فقیر و درگیر جنگ اند، که برای فرار از خشونت یا زندگی بهتر راههای پرخطر مهاجرت را در پیش میگیرند.
بر اساس آمار سازمان بینالمللی مهاجرت، بیش از ۸۵۰۰ مهاجر و پناهجو در سال ۲۰۲۳ جان باخته اند که با این حساب سال گذشته، مرگبارترین سال برای مهاجران در یک دهۀ پسین بوده است.
گروه