ایالات متحده امریکا و پاکستان با نشر اعلامیۀ مشترک گفته اند که این دو کشور در جریان مذاکرات روز جمعه، بر افزایش همکاری برای مبارزه با گروههای تروریستی مانند تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) و داعش توافق کردند.
در این اعلامیه که روز دوشنبه ۱۳ می (۲۴ ثور) نشر شد، هر دو کشور گفته اند که گفتگوی دوجانبه در دهم می به میزبانی ایالات متحده بر موضوع مقابله با "مهمترین چالشها برای امنیت منطقهای و جهانی" متمرکز بود.
دو کشور در جریان این گفتگوها به تبادل تمرینها و مهارتهای تخنیکی، کمک به یکدیگر در امور تحقیقاتی و قضایی، بهبود سیستم امنیت مرزها و افزایش همکاریها در امور آموزشی توافق کرده اند.
این مذاکرات میان این دو کشور همزمان با افزایش حوادث تروریستی در پاکستان انجام شده است که بر اثر آن، صدها نفر از جمله نیروهای امنیتی این کشور کشته شده اند. مسوولیت بیشتر این حملات خشونتآمیز را گروه تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) پذیرفته است.
در این اعلامیۀ مشترک آمده است: "پاکستان و ایالات متحده اذعان میدارند که مشارکت برای مقابله با شاخه خراسان دولت اسلامی [داعش]، تحریک طالبان پاکستان و سایر سازمانهای تروریستی باعث ارتقای امنیت در منطقه میشود و به عنوان الگوی همکاری دوجانبه و منطقهای برای مقابله با تهدیدات تروریزم فراملی عمل میکند."
در این اعلامیه از شاخۀ خراسان گروه دولت اسلامی به گونۀ مشخص یاد شده است که به طور معمول حملات تروریستی را در افغانستان و پاکستان و فراتر از آن انجام میدهد.
مقامات پاکستانی و امریکایی در گفتگوهای روز جمعه خود در واشنگتن بر همکاری همه نهادهای حکومتهای دو کشور و گسترش روابط برای جلوگیری از افراط گرایی و خشونت تاکید کردند.
مقامات ارشد نظامی و ملکی پاکستان بارها حکومت طالبان در افغانستان را به پناه دادن به گروه تحریک طالبان پاکستان متهم کرده و گفته اند که این گروه از افغانستان حملات تروریستی را سازماندهی و اجرا میکند.
به سلسلۀ چنین ادعاها جنرال احمد شریف، سخنگوی اردوی این کشور، به تاریخ هفتم می (۱۸ ثور) گفت که حمله به انجنیران چینی در پاکستان در ماه مارچ در افغانستان برنامهریزی شده بود و مهاجم نیز افغان بوده است.
اما یک روز پس از آن، وزارت دفاع حکومت اظهارات سخنگوی اردوی پاکستان را غیرمسوولانه و دور از واقعیت خواند و ادعا کرد که تندروان داعش از خاک پاکستان علیه افغانستان استفاده میکنند.
این وزارت با نشر اعلامیهای گفت: "ما مواردی داریم که خوارج داعشی از خاک پاکستان وارد افغانستان شده و از خاک پاکستان به ضد خاک ما استفاده شده و واقعه از آن کشور تنظیم میشود، پاکستان باید در این باره جواب بدهد."
حکومت طالبان تاکنون در مورد اعلامیه مشترک ایالات متحده و پاکستان در مورد عملیات داعش در خارج از افغانستان چیزی نگفته است، اما ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان بارها گفته است که داعش در افغانستان حضور فزیکی ندارد و برخی کشورهای دیگر در مورد تواناییهای داعش اغراق میکنند.
گروه