رسانۀ های ایرانی گزارش داده اند که محمد جواد ظریف، معاون رییس جمهور ایران در امور استراتیژیک، استعفایش را به مسعود پزشکیان پیشکش کرده است.
خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا) گزارش داده است که ظریف تا اکنون از سوی رییس جمهور پزشکیان پاسخی دریافت نکرده است.
این رسانۀ ایرانی به نقل از ظریف نگاشته که گفته است: "امیدوارم با کنار گذاشتن بنده، بهانهها برای سنگاندازی در برابر خواست مردم و موفقیت دولت برداشته شود."
ظریف در شبکۀ اجتماعی ایکس نگاشته است: "گرچه در شش ماه گذشته با سخیفترین توهینها، افتراها و تهدیدها نسبت به خود و خانوادهام روبرو بودم، و حتا در درون دولت نیز تلخترین دوران خدمت ۴۰ ساله را گذراندم، اما به امید خدمت ایستادگی کردم."
او افزوده است که "اهل فرار از سختیها و دشواریها در مسیر خدمت به این مرز و بوم نبوده و نیستم و در چهل و اندی سال گذشته، چه بسیار توهینها و افتراها را برای نقش اندکی که در پیشبرد منافع ملی از پایان دادن به جنگ تحمیلی تا به سرانجام رساندن پرونده هستهای داشتهام بهجان خریده و برای خدشهدار نشدن منافع کشور در برابر سیل دروغ و تحریف دم فروبستهام".
ظریف که همواره هدف انتقادات اصولگرایان قرار داشت، پیش از این نیز از سمتاش استفعا کرده بود. اما چندی بعد دوباره به وظیفهاش برگشت و گفت که " پس از پیگیریها و رایزنیهای مدبرانه ریاست محترم جمهوری و با دستور کتبی ایشان، با توکل به خدا و امید به همراهی و راهنمایی مردم بزرگوار، انجام وظیفه در معاونت راهبردی رییس جمهور را ادامه خواهم داد."
ظریف چند ماه پیش، پس از استعفایش گفته بود که پس از انتصاب منحیث معاون رییس جمهور به دلیل این که فرزندانش شهروندی امریکا را دارند، تحت فشار قرار گرفته بود.
بر اساس قانونی که در سال ۲۰۲۲ در ایران تصویب شد، افرادی که خودشان، فرزندانشان یا همسران شان تابعیت دو کشور را داشته باشند، نمیتوانند در سمتهای حساس ایفای وظیفه کنند.
ظریف از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۱ میلادی در حکومت حسن روحانی، رییس جمهور پیشین ایران، منحیث وزیر خارجه ایفای وظیفه کرد.
او به دلیل نقشاش در مذاکره طولانی هستهای با قدرتهای جهان که به توافقنامهٔ هستهای سال ۲۰۱۵ منتج شد، در سطح جهان به یک چهرهٔ برجسته مبدل شد.
در تهیۀ این مطلب از گزارشهای ایرنا و فرانسپرس استفاده شده است.
گروه