محمدکریم خلیلی، رئیس شورای عالی صلح افغانستان گفت که پس از فعالیتهای اخیر این شورا، مخالفان صلح برای سبوتاژ شورای عالی صلح و پروسۀ صلح، حملات اخیر بر هوتل انترکانتیننتال و چهارراهی صدارت کابل را انجام دادند.
آقای خلیلی روز سه شنبه در "کنفرانس ملی مشورتی صلح با بزرگان قومی و جهادی و نمایندگان شوراهای ولایتی" گفت که حکومت افغانستان به پروسۀ صلح تعهد دارد و جنگ راه حل نیست.
آقای خلیلی افزود که فعالیتهای اخیر شورای عالی صلح سبب شد تا مخالفان صلح در افغانستان، برای سبوتاژ پروسۀ صلح، تغییر ذهنیت مردم در برابر این پروسه و تخریب ذهنیت صلحخواهی مردم بر هوتل انترکانتیننتال و چهارراهی صدارت کابل حمله کنند.
رئیس شورای عالی صلح، حملات اخیر مخالفان مسلح را "حرکت خطرناک" خواند و گفت "حرکت خطرناکی که در هوتل انترکانتیننتال و بعد از آن در چهارراهی صدارت شد یکی از اهداف آن حرکتها تخریب ذهنیت مردم افغانستان در رابطه به پروسۀ صلح بود و ویران ساختن امیدهای جدیدی که به مردم افغانستان ایجاد شده بود".
آقای خلیلی، تأکید کرد که اگر مخالفان مسلح بخواهند برای از بین بردن امید مردم به صلح، انفحارها و حملات قویتر انجام دهند، برعکس ارادۀ مردم و حکومت افغانستان به صلح راسخ تر خواهد شد.
شورای عالی صلح "کنفرانس ملی مشورتی صلح با بزرگان قومی و جهادی و نمایندگان شوراهای ولایتی" را برای دو روز در کابل راه اندازی کرده و هدف آن مشورهخواهی در مورد پروسۀ صلح است.
در این نشست، از ۲۴ ولایت افغانستان بزرگان قومی، فرماندهان جهادی و نمایندگان شوراهای ولایتی شرکت کرده اند.
آقای خلیلی چنین نشستها را رهگشا خواند و گفت که اکثریت مردم افغانستان و جامعه جهانی طرفدار تأمین صلح از طریق مذاکره اند.
رئیس شورای عالی صلح خطاب به مخالفان مسلح گفت که اگر آنان فکر میکنند از طریق جنگ میتوانند به اهداف شان برسند، به "بیراهه" رفته اند.
او از مخالفان مسلح خواست که برای رسیدن به هدف شان گفتگوهای بینالافغانی را انتخاب کنند و افزود که صلح پایدار در سایۀ گفتگوها و توافق بین الافغانی تأمین خواهد شد.
آقای خلیلی، گفت که اگر طرف مقابل به مذاکره توافق کند، حکومت افغانستان به دیدگاه آنان احترام خواهد گذاشت.
محمداکرم خپلواک، رئیس دارلانشای شورای عالی صلح افغانستان در واکنش به اظهارات گروه طالبان مبنی بر خروج نیروهای خارجی از افغانستان برای تأمین صلح در این کشور، گفت که دوسال قبل نیروهای خارجی، از ۹۰ درصد ولایات و ولسوالیهای افغانستان بیرون شدند؛ اما طالبان همچنان جنگ را تشدید کردند.
آقای خپلواک افزود که همین اکنون جنگ در مناطقی جریان دارد که نیروهای خارجی در آنجا حضور ندارند.
رئیس دارالانشای شورای عالی صلح افغانستان گفت، طالبان بدانند که جنگ راه حل معضل افغانستان نیست.