لینک های دسترسی

Breaking News

موگرینی: پاکستان از مذاکرات مستقیم حکومت افغانستان و طالبان حمایت می‌کند


فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا صبح سه شنبه از اسلام آباد وارد کابل شد و با سران حکومت افغانستان در خصوص صلح، انتخابات و حمایت‌های اتحادیه اروپا از این دو پروسه صحبت کرد.

خانم موگرینی، روز سه شنبه (۶ حمل) در نشست مشترک خبری با رئیس جمهور غنی، گفت که اتحادیه اروپا از پروسۀ صلح به رهبری و مالکیت افغان‌ها حمایت می‌کند و بازیگران دیگری نیز در این پروسه حیاتی اند.

او در سخنانش از ملل متحد، پاکستان، ایران، کشورهای آسیای میانه، روسیه، ایالات متحده و چین یادآوری کرد و گفت که اتحادیه اروپا با این کشورها در مورد صلح افغانستان مداوم صحبت کرده است.

خانم موگرینی افزود که مقام‌های پاکستانی در ملاقات با وی گفته اند که به طور کامل از مذاکراتی پشتیبانی می‌کنند تا بی‌درنگ میان حکومت افغانستان و طالبان آغاز شود.

او برای آغاز مذاکرات مستقیم میان حکومت افغانستان و طالبان، گفت: "نخست باید روی آتش‌بس و گفتگو میان حکومت افغانستان و طالبان توافق شود. دوم یک تیم ملی مذاکره کننده متشکل از تمام نمایندگان جامعۀ افغانستان شکل بگیرد، به ویژه زنان، می‌خواهم روی این نکته تأکید ‌کنم؛ چون زنان در جهان ثابت کرده اند که می‌توانند نقش اساسی را در مذاکرات صلح بازی کنند...".

مسؤول سیاست خارجی بر حفظ و تقویت دستاوردهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ۱۸ سال اخیر با توجه به حقوق زنان، دختران، کودکان و اقلیت‌ها نیز در گفتگوهای صلح تأکید کرد.

همچنان خانم موگرینی در این نشست، بر قانون اساسی و نظام دموکراتیک افغانستان تأکید کرد و گفت که افغانستان به برگزاری انتخابات و انجام مذاکرات هر دو نیاز دارد.

مسؤول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا تأکید کرد که در افغانستان، هیچ آجندایی ندارند؛ بلکه خواهان صلح، امنیت و پیشرفت افغانستان استند.

به گفتۀ وی، اتحادیه اروپا در راستای صلح پنج مورد با حکومت افغانستان شریک ساخته که شامل، همه‌شمول بودن پروسۀ صلح، پشتیبانی از اصلاحات به ویژه در سکتور امنیتی، حمایت از ادغام مجدد جنگجویان با خانواده‌های شان، پذیرفتن اتحادیه اروپا منحیث تضمین‌کنندۀ پروسۀ صلح در صورت لزوم و حمایت از تجارت منطقه‌یی و پروژه‌های زیربنایی است.

محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان در این نشست گفت که جرگۀ مشورتی صلح برای افغان‌ها فرصت می‌دهد تا در بخش صلح دیدگاه‌های شان را واضح بیان کنند و آینده را رقم بزنند.

آقای غنی گفت که سیاست خارجی افغانستان بر مبنای ایجاد دیدگاه مشترک با همکاران بین‌المللی است و افزود: "قرن ما قرن این نیست که به زبان تهدید و یا زبان تحکم ما صحبت کنیم".

به باور غنی، افغانستان منحیث کشوری که در قلب آسیا قرار دارد، هرگاه مصوون نشود، تطبیق هیچ پروژه زیربنایی و "پروسه بزرگی که در آسیا روی دست است" در منطقه ممکن نخواهد بود.

XS
SM
MD
LG