رئیس اجرایی حکومت افغانستان، باور دارد که تاکنون هیچ تغییر در موقف طالبان و کشوری که از آنان پشتیبانی می کند برای رسیدن به صلح در افغانستان به وجود نیامده مگر این که رویکرد آنان در میز مذاکره تغییر کند.
عبدالله، امروز چهارشنبه (۱۹جدی) در نشستی گفت که حکومت افغانستان از هر تغییری که در رویکرد گروه طالبان و کشور حامی آنان رونما شود، از آن استقبال خواهد کرد.
آقای عبدالله، افزود که "طالبان با تمام لجاجت و قبول جنایتهای نابخشیدنی"، حاضر به گفتگو با حکومت افغانستان نشده و همواره تاکید کرده اند که با امریکا بر سر خروج نیروهایش بحث میکند.
رئیس اجرایی، از کشورهای منطقه خواست: " همان قسمی که ما به خود اجازه نمیدهیم و خواستار صلح در افغانستان و منطقه هستیم، توقع ما هم همین است تا کشورهای همسایه قوانین بین المللی را رعایت کنند".
به گفته آقای عبدالله، پناه ندادن و حمایت نکردن از گروهای که حکومت افغانستان با آنان در جنگ است، موردی است که به آن توجه شود.
این اظهارات پس از دیدار هیأت حکومت افغانستان با مقام های سیاسی و مذهبی پاکستان بیان میشود.
عمر داوودزی، در سفرش به اسامآباد شام دیروز با مولانا فضلالرحمان، رئیس جمعیت علمای پاکستان دیدار کرد و همکاری علمای آن کشور را در حمایت از روند صلح و آغاز گفتگوهای مستقیم حکومت و طالبان مهم دانست.
آقای داوودزی، با شاه محمود قریشی، وزیر خارجهی آن کشور نیز ملاقات کرده است.
سید احسان طاهری، سخنگوی شورای عالی صلح امروز چهارشنبه گفت، که نیاز است تا دولت، رهبران سیاسی و نهادهای قانونی پاکستان برای اعتمادسازی روند صلح افغانستان گامهای عملی بردارند.
از سوی هم زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان دیروز، چهارمین دور سفرش را برای کشورهای منطقه آغاز کرد.
رئیس اجرایی، از این تلاش های جامعه جهانی به ویژه امریکا برای کشاندن طالبان به میز گفتگوهای صلح استقبال کرد و گفت که این تلاشها "قابل قبول برای آنان" است.
او در این باره گفت: " اختلاف نظر با همکاران بین المللی ما برای رسیدن به صلح و جود ندارد، این هم وجود ندارد که آنها یک روش را در پیش گرفته و اما روش دیگری را در پیش گرفته باشیم".
پیش از این، برخی از رهبران حزب ها و چهره های سیاسی اعلام کرده اند که برای آغاز گفتگو و کشاندن طالبان به میز گفتگوهای صلح خود با طالبان وارد اقدام میشوند، اما آقای عبدالله می گوید که طالبان برای برقراری تماس با رهبران قومی، میکوشند تا به نفع خود شان استفاده کنند.
او افزود که باید گفتگوهای احتمالی صلح افغانستان، زیر چتر حکومت صورت گیرد.