وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان از افزایش واقعات سوتغذیۀ کودکان زیر سن پنج سال در افغانستان ابراز نگرانی کرده و میگوید که از آغاز سال ۲۰۲۲ میلادی، حدود ۲۰۰هزار مورد این بیماری به ثبت رسیده است.
جاوید هژیر، سخنگوی این وزارت روز دوشنبه ۱۸ اپریل (۲۹ حمل) با فرستادن یک پیام ویدیویی به خبرنگاران گفت که در این مدت، حدود ۶۰هزار واقعه سو تغذیۀ شدید و ۱۴۰هزار واقعۀ سوتغذیۀ متوسط در سراسر این کشور ثبت شده است.
آقای هژیر افزود که بررسیهای آنان نشان میدهد که در حال حاضر، ۳.۴ میلیون کودک زیر سن پنج سال از بیماری سو تغذیه در افغانستان رنج میبرند. به گفتۀ سخنگوی وزارت صحت از این میان، ۱.۱ میلیون آن به سو تغذیه شدید و حدود ۲.۳ میلیون دیگر این کودکان به سو تغذیه متوسط، مبتلا اند.
آقای هژیر همچنین اضافه کرد که از آغاز سال جاری میلادی، تا کنون ۳۲۳ کودک مبتلا به سو تغذیه در افغانستان جان باخته اند. به گفتۀ وی در حال حاضر، صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای اطفال (یونیسف)، سازمان جهانی صحت و برنامۀ جهانی غذا برای درمان کودکان مصاب به سو تغذیه در افغانستان با وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان همکاری دارند.
این در حالی است که روز گذشته صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای اطفال (یونیسف) از تلاشها برای درمان هزاران کودک مبتلا به سو تغذیۀ حاد در این کشور خبر داده و گفت که در ماه مارچ، ۳۵هزار و ۷۰۰ کودک بیمار را درمان کرده است.
میلانی گالوین، مسوول تغذیه در دفتر یونیسف در افغانستان همچنین از افزایش آمار سو تغذیۀ حاد در بخشهایی افغانستان به ویژه در کابل ابراز نگرانی کرده و افزود که یونیسف برای درمان ۱.۱ میلیون کودک مبتلا به سوتغذیه تا پایان سال ۲۰۲۲ متعهد است.
به گفتۀ خانم گالوین یونیسف تخمین میزند که ۳.۲ میلیون کودک زیر سن پنج سال در افغانستان ممکن تا آخر سال روان میلادی به سو تغذیۀ حاد مواجه شوند. این مقام یونیسف در افغانستان بار دیگر هشدار داد اگر اقدامات جدی در این مورد نشود، ممکن یک میلیون کودک مبتلا به سو تغذیه در این کشور جانهای شان را از دست دهند.
پیش از این نیز برنامۀ جهانی غذا (WFP) گفته بود که سو تغذیه در حال حاضر، به ۲۸ ولایت افغانستان گسترش یافته است.
برنامۀ جهانی غذا در افغانستان به تاریخ ۱۳ مارچ (۲۲ حوت) در پیامی در تویتر گفت که هم اکنون، بیش از ۳.۵ میلیون کودک در افغانستان به حمایتهای درمانی تغذی نیاز دارند.
این ادارهٔ ملل متحد همچنین ابراز امیدواری کرده بود که بسیاری این کودکان مبتلا به سو تغذیه در افغانستان با کمک نهاهای بینالمللی به "درمان تغذیۀ نجاتدهنده" دسترسی دارند.