با گذشت یک سال از تسلط طالبان بر افغانستان، وزارت معارف حکومت این گروه هنوز هم میگوید که تلاشهای برای بازگشایی مکاتب متوسطه و لیسهٔ دختران جریان دارد.
نورالله منیر، سرپرست این وزارت ادعا کرد که حکومت این گروه، هیچ مخالفتی با آموزش دختران ندارد: "مردم در نقاط دوردست با تعلیم دختران مخالفت ندارند، بلکه در برابر بیرون شدن دختران شان از خانه حساسیت دارند. فرهنگ افغانها در این مورد بسیار حساس است."
او ادعا کرد که تلاش دارند تا قناعت شهروندان این کشور را درباره اجازه یافتن دختران به مکتب حاصل کنند و پس از آن، تمامی مکاتب به روی دختران باز خواهد شد.
این در حالی است که شهروندان افغانستان به کرات برای بازگشایی مکاتب دختران دست به تظاهرات زده و کمپاینهای مجازی را نیز در این خصوص راه اندازی کرده اند.
باشندگان مناطق دوردست در افغانستان نیز خواهان رفتن فرزندان شان به مکتب اند تا آنان بتوانند به شهرها و روستاهای شان خدمت کنند.
- مردی در خوست زمین خود را برای اعمار مکتب دخترانه هدیه داد
- ملازم مکتب در بدخشان از پول شخصی خود صنوف درسی ساخت
- میاخان؛ پدری که زندگی اش را وقف تحصیل دختراناش کرده است
این در حالی است که حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان در تازه ترین مصاحبهاش گفت که ممنوعیت رفتن دختران به مکتب به دستور پاکستان صورت گرفته است.
آقای کرزی در مصاحبۀ با روزنامه شپیگل آلمان به تاریخ پنجم اگست (۱۴اسد) گفت که هدف پاکستان یک افغانستان بیدفاع، ضعیف و فقیر است که از سوی آن هیچ مشکلی به پاکستان متصور نباشد.
او افزود که محروم ساختن دختران از تحصیل، به معنای یک افغانستان منزوی است که نمیتواند روی پای خود ایستاده شود.
حکومت طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان در ماه اگست سال گذشته دروازههای مکاتب متوسطه و لیسه را به روز دختران مسدود نگهداشته و به زنان بدون همراه محرم، اجازه سفر نیز نمیدهند.
سازمان عفو بینالملل میگوید که طالبان از بازگشت دختران به مکتب جلوگیری میکنند و دختران دانشجو را که میخواهند به پوهنتون برگردند، مورد آزار و تبعیض قرار میدهند.
به باور این سازمان، رویاها و آینده دختران و زنان در افغانستان در حال نابودی است.
جامعۀ جهانی، به شمول سازمان ملل متحد و سایر سازمان های مدافع حقوق بشر و حقوق زنان از این گروه به کرات خواسته اند تا زنان و دختران را از حق دسترسی به کار و آموزش محروم نکنند.