لینک های دسترسی

Breaking News

کنفرانس تاشکند به طالبان: صلح بازنده ندارد


اشتراک کننده گان این کنفرانس از طالبان خواستند تا به پیشنهاد مذاکرات بدون قید و شرط حکومت افغانستان پاسخ مثبت بدهند. طالبان اما تا اکنون به صورت رسمی به فراخوان حکومت افغانستان پاسخ نداده اند، اما در گذشته بر مذاکرات با امریکا تاکید ورزیده بودند.

نماینده گان ۲۳ کشور و سازمان های بین المللی همچنان گفته اند که در صلح افغانستان تمام جوانب "برنده" خواهد بود و هیچ جناحی "بازنده" نخواهد شد.

نشست یک روزۀ بین‌المللی تاشکند در مورد "صلح، همکاری در بخش امنیتی و همکاری متقابل منطقوی"پیش از چاشت سه شنبه با حضور نمایندگان ۲۳ کشور و سازمان بین‌المللی، با سخنرانی‌های رئیس جمهور غنی شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبکستان و فدریگا موگرینی، مسؤول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا رسماً آغاز شد.

محمداشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان در سخنانش گفت که از طریق همکاری با افغانستان باید آن مشکلات کلیدی حل گردد که منطقه با آن مواجه است.

او تأکید کرد که موقعیت افغانستان باید درک شود و از این طریق می‌توان همکاری‌های منطقه‌یی را افزایش داد. رئیس جمهور غنی برای افزایش همکاری‌های منطقه‌یی بر ایجاد و گسترش میکانیزم‌ها تأکید کرد.

رئیس جمهور غنی افزود "ما و شما منافع ملی مشترک داریم، هم در سطح ملی، هم در سطح منطقه‌یی و هم در سطح بین‌المللی اهداف مشترک و دیدگاه مشترک داریم، در این راستا نقش مهم را انجام داده می‌توانیم".

آقای غنی، افزود که آیندۀ سیاسی، اقتصادی، صلح و ثبات و پیشرفت منطقۀ مشترک است و کشورهای منطقه فرصت‌های نادر را نباید از دست دهند.

همچنان او تأکید کرد که برخی کشورها موقعیت ستراتیژیک افغانستان را درک کرده اند و نیاز است که برخی کشورهای دیگر نیز این مسأله را به خوبی درک کنند.

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبکستان از پروسه صلح افغانستان اعلام حمایت کرد و گفت که به جای جنگ کنونی افغانستان، راهی صلح‌آمیز جستجو گردد.

به گفتۀ وی، ممکن مسألۀ افغانستان به آسانی حل نشود؛ اما اکنون تمام کشورها درک می‌کنند که به کمک افغانستان نیاز است.

او گفت "اگر در افغانستان صلح تأمین شود، در حقیقت یک دروازۀ دیگر برای کشورهای منطقه باز می‌گردد. ما این را درک کرده ایم بدون این که حکومت افغانستان را حمایت کنیم، دیگر راهی پیشرو نداریم تا تروریزم را از بین ببریم، اگر ضرورت شود از قوت هم استفاده می‌کنیم".

آقای میرضیایف، اهداف کشورش در مبارزه با افراطیت، تروریزم و تأمین امنیت را با اهداف افغانستان مشترک خواند و تأکید کرد که آیندۀ افغانستان نباید به یک مثال ناکامی برای جامعۀ جهانی مبدل شود.

او از مخالفان مسلح دولت افغانستان خواست که برای آغاز مذاکرات صلح، باید آتش‌بس را اعلام کنند و پروسۀ مذاکرات حکومت افغانستان با طالبان باید به رهبری و مالکیت افغان‌ها به پیش برده شود.

رئیس جمهور ازبکستان، تطبیق پروسۀ صلح را مهم خواند و بر ایجاد اجماع بین‌المللی در مسألۀ صلح افغانستان تأکید کرد.

XS
SM
MD
LG