لینک های دسترسی

Breaking News

روز ۲۷ کودک افغان در اثر اسهال می‌میرد


اسهالات دومین دلیل مرگ و میر اطفال در افغانستان خوانده شده است
اسهالات دومین دلیل مرگ و میر اطفال در افغانستان خوانده شده است

دفتر حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) بر اساس یافته‌های یک سروی مشترک اعلام کرد که سالانه ده هزار کودک افغان قربانی بیماری‌ اسهالات مزمن می‌شوند.

رولف لویدنجینگ، نماینده دفتر یونیسف در افغانستان، روز سه شنبه گفت، بیماری اسهالات و امراض جهاز هاضمه کودکان، دومین دلیل مرگ و میر کودکان افغان می‌باشد.

او افزود "ده هزار کودک افغان به دلیل اسهالات و کمبود آب در وجود شان، سالانه می‌میرند، این خیلی مهم است".

آقای لوینجینگ، افزود که تلاش دارند تا در هر دو سال، سرویی را در مورد آب صحی در افغانستان انجام دهند و سروی مشترک امسال نیز به منظور جلب توجۀ رهبران دولتی به وضعیت دسترسی به آب صحی می‌باشد.

داکتر عطاالله سیدزی، رئیس عمومی نظارت و بررسی وزارت صحت عامه افغانستان نیز تأیید کرد که با گذشت هر سال، شمار کودکان بیمار ناشی از اسهالات رو به افزایش است.

داکتر سیدزی افزود "آب‌های ناپاک در افغانستان یکی از دلایل جدی دچار شدن مردم به بسیاری از امراض است. یکی از آنها که هموطنان و اطفال زیاد به آن دچار می‌شوند، اسهالات است".

به گفتۀ مقامات، اسهالات ناشی از میکروب ایکولای (E-Coli) است که در مواد غایطۀ انسان‌ها و حیوانات وجود دارد.

سروی مشترک

روز سه شنبه، اداره احصائیه مرکزی نتیجۀ سرویی را در مورد صحی‌بودن آب‌های آشامیدنی در ده ولایت افغانستان، در سال ۱۳۹۵ انجام شده است، منتشر کرد.

در جریان این سروی، آب این ولایات توسط وسایلی که از سوی دفتر یونیسف خریداری شده است، مورد آزمایش قرار گرفته است.

این سروی که در ولایت‌های کابل، هرات، کندهار، بدخشان، بلخ، سمنگان، دایکندی، خوست، ننگرهار و کاپیسا راه اندازی شده است نشان می‌دهد که ۶۴ درصد آب‌ها داری میکروب ایکولای "E coli" است.

حسیب الله موحد، معاون مسلکی اداره احصائیه مرکزی افغانستان به خبرنگاران گفت، این میکروب می‌تواند منجر به بیماری‌های جدی در افراد شود.

آقای موحد، افزود که در این سروی به ترتیب باشندگان بدخشان و کابل بیشتر به آب صحی دسترسی داشته اند؛ اما باشندگان ولایات بلخ و سمنگان کمتر به آب صحی دسترسی دارند.

این سروی را اداره احصائیه مرکزی افغانستان با همکاری اتحادیه اروپا، سازمان غذایی جهان و اداره یونیسف در افغانستان انجام داده است.

نگرانی از آلوده بودن آب‌های ده ولایت در حالی مطرح و یکی از عوامل مرگ و میر کودکان گفته می‌شود که روز یکشنبه وزارت احیا و انکشاف دهات افغانستان اعلام کرد که ۵۸ درصد شهروندان افغان به آب صحی آشامیدنی دسترسی دارند.

XS
SM
MD
LG