لینک های دسترسی

Breaking News

قطر: جهان نباید در به رسمیت شناختن طالبان عجله کند، اما تعامل با طالبان نیاز است


طالبان به تاریخ هفتم سپتمبر ۲۰۲۱ کابینۀ موقت خود اعلام کردند، کابینه‌ای که در آن هیچ زن حضور ندارد
طالبان به تاریخ هفتم سپتمبر ۲۰۲۱ کابینۀ موقت خود اعلام کردند، کابینه‌ای که در آن هیچ زن حضور ندارد

یک مقام ارشد وزارت خارجۀ قطر روز چهار شنبه ششم اکتوبر (۱۴ میزان) از جامعۀ بین المللی خواست تا در به رسمیت شناختن طالبان عجله نکند.

لولوه رشید الخاطر، دستیار وزیر و سخنگوی وزارت خارجۀ قطر، در مصاحبه با مجله امریکایی فارن پالیسی (Foreign Policy) گفت که قطر به شرکای بین المللی خود گفته است که برای به رسمیت شناختن حکومت به رهبری طالبان نباید عجله شود، اما تاکید کرده است که تعامل با طالبان باید ادامه یابد.

این مقام قطری افزود که حفظ تعامل با طالبان به معنی تایید اقدامات، نحوۀ حکومتداری یا ارزش‌های این گروه نیست، بلکه به گفته وی، با ادامه تعامل با طالبان می‌توان به اهداف بسیار مهم دست یافت.

تایید اختلاف میان رهبران طالبان

سخنگوی وزارت خارجۀ قطر همچنان اختلافات و رقابت‌ها در صفوف طالبان را تایید کرد و افزود که نسل مسن تر طالبان "عاقلانه تر" عمل می‌کنند. او در این مصاحبه گفت که نسل مسن‌تر طالبان در مورد عملکرد نسل جوانتر طالبان به مقام‌های قطری ابراز نگرانی کرده است و مقام‌های مسن‌تر طالبان گفته اند از اینکه جنگجویان جوان این گروه برخی معیارات طالبان را رعایت نمی کنند، نگران اند.

سخنگوی وزارت خارجه قطر همچنین از جامعۀ بین المللی خواست تا یک نقشۀ راه واضح را که در آن شرایط به رسمیت شناختن حکومت به رهبری طالبان درج شده باشد، باید به این گروه داده شود.

خانم خاطر با انتقاد از همه شمول نبودن حکومت به رهبری طالبان گفت که قطر در مورد ساختار این حکومت بحث‌های بزرگ با طالبان داشت اما اعلام حکومت به رهبری طالبان حتا انتظار قطر را برآورده نکرد.

او گفت که طالبان می توانند از قطر، مالیزیا و اندونیزیا الهام بگیرند – کشور هایی که به گفته وی، در آن نظام اسلامی حاکم بوده، اما زنان از حق آموزش و کار محروم نمی‌باشند.

قطر به حیث میزبان دفتر سیاسی گروه طالبان، یکی از نزدیکترین کشور‌ها به این گروه تلقی می‌شود.

اظهارات این مقام قطری یک روز پس از آن بیان شد که امانویل مکرون، رییس جمهور فرانسه، گفت که رهبران جهان باید در نشست ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان در مورد شرایط به رسمیت شناختن طالبان،‌ به این گروه پیام واضح بفرستند.

آقای مکرون در مصاحبه با رادیوی‌ انتر فرانسه که به تاریخ پنجم اکتوبر (۱۳ میزان) نشر شد گفت که این شرایط باید شامل مساوات برای زنان، دسترسی به ماموریت‌های بشری خارجی و عدم همکاری با گروه‌های دهشت افگن اسلامگرا باشد.

رییس جمهور فرانسه گفت که به باور وی، به رسمیت شناختن طالبان از سوی جامعه بین المللی باید هزینه داشته باشد و تساوی حقوق میان زنان و مردان، یکی از شرایط باشد.

ریس جمهور مکرون در اشاره به نشست گروه جی -‌۲۰ گفت که رهبران کشورهای عضو در مورد افغانستان صحبت خواهند کرد و رهبران کشورهای اروپایی، امریکا، چین، روسیه و قدرت‌های بزرگ در افریقا، آسیا، منطقهٔ پسیفیک و امریکایی لاتین همه باید در مورد این شرایط به طالبان پیام واضحی بفرستند.

قرار است نشست گروه جی-۲۰ در اواخر ماه جاری در ایتالیا برگزار شود.

طالبان بین سال‌های ۱۹۹۶ تا اواخر ۲۰۰۱ میلادی زنان را اجازه نمی‌دادند بدون محرم شرعی از خانه بیرون شوند و زنان و دختران از حق تحصیل و کار در بیرون از خانه محروم بودند.

طالبان پس از فرار محمد اشرف غنی، رییس جمهور پیشین افغانستان، به تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ وارد شهر کابل شدند و پس از ۲۴ روز تسلط بر پایتخت این کشور، به تاریخ هفتم سپتمبر (۱۶ سنبله) کابینۀ موقتی خود اعلام کردند، کابینه‌ای که در آن هیچ زنی حضور ندارد و همه اعضای آنرا مقام‌های ارشد این گروه و شبکۀ حقانی، تشکیل می‌دهد.

با وجود تلاش‌های پیهم طالبان، تا حال هیچ کشوری حاضر نشده است تا حکومت طالبان را به رسمیت بشناسد، به شمول پاکستان و قطر که حامیان عمدۀ طالبان تلقی می‌شوند.

XS
SM
MD
LG